728 x 90

Нов китайски електромобил има холограмен асистент на борда

Нов китайски електромобил има холограмен асистент на борда

Bestune E01 е скучноватото име на поредния нов електрически автомобил от Китай. Возилото е дело на производителя First Auto Works (FAW) и се очаква да влезе в продажба в Китай още през следващия месец. Електрическата машина приема формата на относително голям кросоувър, който ще предлага голям багажник и място за до пет пътника. Общото тегло е

Bestune E01 е скучноватото име на поредния нов електрически автомобил от Китай. Возилото е дело на производителя First Auto Works (FAW) и се очаква да влезе в продажба в Китай още през следващия месец.

Електрическата машина приема формата на относително голям кросоувър, който ще предлага голям багажник и място за до пет пътника. Общото тегло е малко над 1.8 тона.

Задвижването е поверено на един електрически мотор с мощност от 190 к.с. Той се захранва 61-кВтч батерия, която осигурява пробег с едно зареждане от 450 километра, но измерено по оптимистичния цикъл NEDC.

Интериорът на EV-то е минималистичен, а особено впечатление прави кристално кубче в горната част на таблото. В него се позиционира холограмна фигура, която изпълнява ролята на личен асистент на шофьора.

Клиентите ще могат да избират от няколко различни фигурки, като идеята на асистента е да споделя информация за пътуването и предстоящите срещи.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт