728 x 90

Новото Volvo EX30 ще се произвежда и в Европа

    Изцяло електрическият компактен SUV ще се монтира на поточната линия в Гент като част от увеличаването на глобалния производствен капацитет на марката. Поради силното търсене на новия EX30 във Volvo Cars взеха решение моделът да се произвежда и в завода на компанията в Гент, Белгия, от 2025 г. По този начин ще бъде разширен капацитетът

    Изцяло електрическият компактен SUV ще се монтира на поточната линия в Гент като част от увеличаването на глобалния производствен капацитет на марката.

    Поради силното търсене на новия EX30 във Volvo Cars взеха решение моделът да се произвежда и в завода на компанията в Гент, Белгия, от 2025 г. По този начин ще бъде разширен капацитетът за производството на компактния електрически SUV.

    След дебюта си през юни тази година Volvo EX30 се радва на растяща популярност и спечели няколко големи награди, включително The Sun Car of the Year и наградата за малък SUV/кросоувър на годината от Sunday Times.

    Производството на модела започна тази есен в Джандзякоу, Китай, а първите автомобили се пла-нира да достигнат до своите собственици до края на годината. Решението за производство на EX30 и в Гент увеличава капацитета за задоволяване на очакваното му търсене в Европа, както и за глобален износ. То отразява амбицията на Volvo Cars да произвежда своите автомобили там, където ги продава най-добре.


    Очаквания за многобройни продажби

    С производството на електромобила в Европа ще бъде увеличена възможността за еластично нарастване на пазарния дял, тъй като фирмата очаква EX30 да бъде един от най-продаваните ѝ модели през следващите години. Този подход следва концепцията на компанията Volvo Cars, която произвежда своите най-продавани SUV модели – XC60 и XC40, както в Европа, така и в Китай.

    „Нашата амбиция е да продаваме EX30 по целия свят на атрактивна цена, улеснявайки прехода към шофиране на електрически автомобил Volvo за повече хора, като същевременно допринасяме за маржовете на компанията“, каза Джим Роуън, главен изпълнителен директор на Volvo Cars. „Добавянето на производство в Гент е логичен ход, тъй като се стремим да уловим силното търсене на нашия вълнуващ компактен електрически SUV модел по целия свят.“

    Volvo Cars следва един от най-амбициозните планове за електрификация в автомобилната индустрия и планира от 2030 г. да продава само напълно електрически автомобили. Стремежът на компанията е още към средата на десетилетието половината от глобалния обем на продажбите ѝ да се състои от изцяло електрически автомобили.


    EX30 играе решаваща роля в тези планове, тъй като Volvo Cars очаква той да допринесе значително за целите на растежа и рентабилността. Това поставя модела в основата на актуалната стратегическа трансформация на Volvo Cars.

    С присъединяването към XC40 и C40 на производствената линия в Гент EX30 става третият напълно електрически модел на Volvo, произвеждан в Европа. Това укрепва възможностите на Volvo Cars за предлагане на електрически автомобили в региона и подчертава важната роля на завода в Гент в стратегията на компанията за електрификация.

    В България 15% от квотата вече са продадени

    Новото Volvo EX30 се очаква и на българския пазар. Стартовата му цена е 79 990 лв.; 15% от квотата за страната е продадена още преди официалното му представяне у нас.

    Снимки: Volvo
    Източник: ams.bg

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт