728 x 90

Още един футуристичен концепт за 100 г. Citroen

Вековният юбилей от началото на производство на автомобили с марката Citroen се чества подобаващо чрез експозиции на исторически модели, срещи на собственици на коли от различни епохи, книги и сувенири. Бяха подготвени и два концептуални автомобила, показващи насоките на развитие в марката за предстоящите години. Първият – Citroen Ami One, дебютира през зимата, а вторият

Вековният юбилей от началото на производство на автомобили с марката Citroen се чества подобаващо чрез експозиции на исторически модели, срещи на собственици на коли от различни епохи, книги и сувенири. Бяха подготвени и два концептуални автомобила, показващи насоките на развитие в марката за предстоящите години.

Първият – Citroen Ami One, дебютира през зимата, а вторият беше разсекретен тези дни. Новият Citroen 19_19 прилича на фантастичен луноход, като разработчиците му са ползвали вдъхновение от авиацията и смятат, че такъв може да бъде автомобилът на бъдещето за комфортни пътешествия на далечни разстояния.

В стъклата на предните врати са вградени екрани, като Citroen 19_19 е способен да разпознава собственика и да го приветства с външна анимация. Интериорът се определя като стая с индивидуални места за четирима.

Креслото на шофьора има регулируема облегалка, на разположение на предния пътник има сгъваема опора за крака, а в задния ред има мек "диван". Няма ги традиционните екрани, които са заменени с проекционни дисплеи.

Според очакванията Citroen 19_19 Concept е елмобил, като разработчиците обещават преход с едно зареждане до 800 км! Такъв показател трябва да обезпечи тягова акумулаторна батерия с капацитет 100 кВт/ч. Прототипът има два електродвигателя (по един на всяка ос) с обща мощност 462 к.с. и въртящ момент 800 Нм.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт