728 x 90

Lotus Type 130 идва на 16 юли (+видео)

    Британската марка за спортни автомобили Lotus обяви, че ще представи на 16 юли в Лондон електрическия си хиперавтомобил Type 130. С него марката ще постави началото на нова ера в развитието си, която беше предопределена от новия собственик – китайският гигант Geely. Type 130 e създаден и ще се произвежда в базата на компанията в

    Британската марка за спортни автомобили Lotus обяви, че ще представи на 16 юли в Лондон електрическия си хиперавтомобил Type 130. С него марката ще постави началото на нова ера в развитието си, която беше предопределена от новия собственик – китайският гигант Geely.

    Type 130 e създаден и ще се произвежда в базата на компанията в Хетел, като това ще е първият напълно нов модел на Lotus, като монококът и цялата каросерия му са изцяло от фиброкарбон, но се очаква, че дизайнът му ще има общи черти с актуалния Evora.

    Type 130 ще е първият модел на Lotus, разработен съвместно с Williams Advanced Engineering и се очаква хиперавтомобилът да има пробег с едно зареждане на батериите около 400 км. Задвижването е поверено на 4 електромотора, по един за всяко колело, общата им мощност е над 1000 конски сили, а батериите са разположени зад пасажерите.

    Производствената серия на Type 130 едва ли ще надхвърли 25 коли, но с него се поставя началото и на разрастването на фирмата. След като Geely купи Lotus през 2017 година досега са наети почти 300 нови инженери и служители, а в следващите 4 години екипът на компанията трябва да се увеличи с още 500 човека.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт