728 x 90

Хибридна версия за Hyundai Kona SUV

Хибридна версия за Hyundai Kona SUV

Хюндай представи хибридна модификация на компактния кросоувър Kona, която ще допълни бензиновата, дизеловата и напълно електрическата версии на модела. Новата екологична кола е взаимствала силовата установка от Kia Niro. Hyundai Kona Hybrid е снабден с 1,6-литров бензинов двигател за 106 к.с., работещ в комплект с компактен елмотор с мощност 43 "коня". Сумарната мощност на агрегатите

Хюндай представи хибридна модификация на компактния кросоувър Kona, която ще допълни бензиновата, дизеловата и напълно електрическата версии на модела. Новата екологична кола е взаимствала силовата установка от Kia Niro.

Hyundai Kona Hybrid е снабден с 1,6-литров бензинов двигател за 106 к.с., работещ в комплект с компактен елмотор с мощност 43 "коня". Сумарната мощност на агрегатите е 149 к.с. и въртящ момент 264 Нм.

Неголямата батерия за 1,56 кВт/ч се презарежда когато автомобилът спира или се движи по наклон. Кросоувърът е способен да се ускорява от място до "стоте" за 11,2 секунди, а неговата максимална скорост съставлява 160 км в час.

От останалите кросоувъри Kona хибрид се отличава с приборен панел с увеличен дисплей, на който се извеждат данните от работата на хибридната силова установка. В състава на основното оборудване влиза мултимедиен комплекс с 10,3-инчов сензорен екран, както и безжична станция за зареждане. Европейските продажби на Hyundai Kona Hybrid започват през август.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт