728 x 90

Фейслифт и по-голям пробег за два модела на Tesla

Фейслифт и по-голям пробег за два модела на Tesla

Още преди половин година от Tesla съобщиха, че компанията планира за тази есен серия подобрения по двата си луксозни модела: S и X. Източник от компанията осигури информация, че „освежаването и промените по тях ще са сериозни”, а списъкът с тези промени е интересно дълъг. Все още не е потвърдено, но се очаква лансирането на

Още преди половин година от Tesla съобщиха, че компанията планира за тази есен серия подобрения по двата си луксозни модела: S и X. Източник от компанията осигури информация, че „освежаването и промените по тях ще са сериозни”, а списъкът с тези промени е интересно дълъг.

Все още не е потвърдено, но се очаква лансирането на версии с три електромотора – един на предния мост и два на задния. Също така двата електромобила ще получат и нов пакет батерии – с по 2170 клетки плюс система за по-добро охлаждане, като от Tesla вече потвърдиха, че тази система е подложена на интензивни изпитания при „екстремни температури”.

Пробегът също ще нарасне – до малко над 400 мили или около 650 километра с едно зареждане за Model S и почти до 640 км за X.

По отношение на дизайна двата модела ще поемат по пътя на Model 3 – в компанията на Илън Мъск залагат на минималистичния и изчистен дизайн.

Производството на новите версии трябва да стартира през септември, като се очаква производството на новите модели да се вмести на една поточна линия, за да се отвори производствен капацитет за новия кросоувър Model Y.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт