728 x 90

Новият Renault Zoe може да измине почти 400 километра с едно зареждане

Новият Renault Zoe може да измине почти 400 километра с едно зареждане

След близо седем години на пазара, Renault представи второто поколение на модела си Zoe. Изцяло електрическият модел ще се изправи срещу новите предложения в сегмента Peugeot e-208 и Opel Corsa-e. Голямата новина около френския екологичен мъник несъмнено е много по-голямата батерия. Първата версия на модела разполагаше с 22-кВтч батерия, а след това се появи модел с

След близо седем години на пазара, Renault представи второто поколение на модела си Zoe. Изцяло електрическият модел ще се изправи срещу новите предложения в сегмента Peugeot e-208 и Opel Corsa-e.

Голямата новина около френския екологичен мъник несъмнено е много по-голямата батерия. Първата версия на модела разполагаше с 22-кВтч батерия, а след това се появи модел с 41-кВтч батерия. Сега капацитетът е 52 кВтч.

Това логично води и до сериозно увеличение в пробега с едно зареждане. Измерено по актуалния цикъл WLTP, машината може да измине до 390 километра между две зареждания, което е с близо 20 процента повече отпреди.

Що се касае до дизайна на електромобила, външно разликите не са драстични. Каросерията е малко по-голяма, но запазва формата си.

Интериорът получава голям вертикален дисплей на централната конзола, който силно наподобява оборудването в новия Clio.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт