728 x 90

Hummer може да се възроди като електромобил

    Преди години офроуд чудовището Hummer беше израз на пренебрежителното отношение на автомобилната индустрия към опазването на околната среда. Моделът, стартирал като военна машина живя три поколения на автомобилния пазар, а сега може да се завърне с реализирането на една смела идея на шефовете на GM – като електрически офроудър. Планът не звучи никак зле –

    Преди години офроуд чудовището Hummer беше израз на пренебрежителното отношение на автомобилната индустрия към опазването на околната среда. Моделът, стартирал като военна машина живя три поколения на автомобилния пазар, а сега може да се завърне с реализирането на една смела идея на шефовете на GM – като електрически офроудър.

    Планът не звучи никак зле – Hummer се възражда като самостоятелна марка, която произвежда само електрически всъдеходи, които трябва да се появят на пазара в рамките на следващите няколко години.

    Тази информация беше оповестена от телевизия Bloomberg, която цитира анонимни източници от GM, които са потвърдили, че проектът все още е на етап „вътрешна дискусия”.

    В GM обаче са наясно, че съживяването на Hummer няма да е никак лесно. От една страна възраждането на марката трябва да скъса с имиджа на лакомите за гориво модели H1 и H2, но в същото време да използва една от най-силните им страни – изключителните офроуд качества, за да ги позиционира на все по-наситения офроуд пазар. Също така вече се знае, че ако се завърне от небитието Hummer няма да разполага със собствени дилъри, а ще се продава заедно с другите марки и модели на GM.

    Много е възможно бъдещите модели на Hummer да споделят техника и технологии с бъдещия електрически пикап на GM, който обаче все още не е много близо до серийно производство.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт