728 x 90

BMW i3s и Hyundai IONIQ Electric в автопарка на услугата за споделена мобилност в София

BMW i3s и Hyundai IONIQ Electric в автопарка на услугата за споделена мобилност в София

Нови 15 автомобила BMW i3s се добавят в автопарка на услугата за споделена мобилност SPARK. Те ще бъдат част от нов премиум пакет, който компанията въвежда. Той ще предлага на потребителите автомобили с по-богато оборудване и още по-дълъг пробег в реални условия. BMW i3s е с увеличен пробег и може да измине до 280 км

Нови 15 автомобила BMW i3s се добавят в автопарка на услугата за споделена мобилност SPARK. Те ще бъдат част от нов премиум пакет, който компанията въвежда. Той ще предлага на потребителите автомобили с по-богато оборудване и още по-дълъг пробег в реални условия.

BMW i3s е с увеличен пробег и може да измине до 280 км във всекидневието, благодарение на новата по-мощна батерия (120 Aч). С напълно електрическо задвижване, както и относително ниското тегло, BMW i3s ускорява до 100 км/ч за 7 секунди. Автомобилът не отделя вредни емисии, а интериорът е направен от естествени или рециклирани материали като чиста вълна, евкалиптово дърво, добито по сертифициран начин и др.

Същевременно Hyundai България достави 13 луксозни Hyundai IONIQ Electric на Spark. Оборудван с литиево-йонна полимерна батерия с капацитет 28 кВтч, Hyundai IONIQ Electric разполага с електрически пробег от 280 км, благодарение на водещ за класа си разход на електроенергия от 11,5 кВтч / 100 км.

Новите модели ще допълнят вече богатия автопарк на SPARK, състоящ се от 170 електрически Hyundai KONA Electric, от които първите четиридесет и шест електромобила вече са на разположение на потребителите на услугата, а останалите 124 ще бъдат доставени до края на годината. Благодарение на новите попълнения в автопарка, общият брой на електромобилите на SPARK ще надмине 300, а тези с марка Hyundai ще наброяват 183 автомобила.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт