728 x 90

Дебют за новия Mercedes GLE Coupe

След месеци на подготовка и публични тестове, Mercedes-Benz най-накрая показа новото поколение на купе-джипа си GLE Coupe. Машината дебютира онлайн, а за първи път ще може да бъде видяна публично по време на изложението във Франкфурт през септември. Логично, стилистиката на модела е силно повлияна от актуалния GLE. Предната част е на практика идентична, а

След месеци на подготовка и публични тестове, Mercedes-Benz най-накрая показа новото поколение на купе-джипа си GLE Coupe. Машината дебютира онлайн, а за първи път ще може да бъде видяна публично по време на изложението във Франкфурт през септември.

Логично, стилистиката на модела е силно повлияна от актуалния GLE. Предната част е на практика идентична, а отзад конкурентът на BMW X6 залага на силно скосен таван и масивна задна част.

Ситуацията в кабината е практика идентична – интериорът е едно към едно с този на GLE, като това включва и двата 12.3-инчови дисплея, които се обединяват в един огромен екран.

В стандартно положение на седалките багажникът побира до 655 литра, а ако задните две седалки се сгънат, обемът нараства до 1790 литра.

В Европа моделът ще се предлага, поне засега, с два 6-цилиндрови дизелови мотора. 350d има мощност от 268 к.с., докато по-мощният 400d може да се похвали с 325 к.с. За САЩ се предвижда само модел GLE 53 Coupe, който има хибридизиран 3.0-литров бензин със 429 к.с.

Очаква се продажбите на Стария континент да започнат скоро след салона във Франкфурт. В Северна Америка возилото ще се появи догодина.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт