728 x 90

Alfa Romeo се отказва от нови спортни коли в полза на малки кросоувъри

    Италианската компания Alfa Romeo се отказва от плановете си по разработка на нови спортни автомобили. В съответствие с преразгледаната стратегия за развитие на италианския бренд през 2022 г. ще бъдат пуснати в серия два нови компактни кросоувъра. По този начин става ясно, че Алфа Ромео няма да прави спортен седан с 600 "коня", както и

    Италианската компания Alfa Romeo се отказва от плановете си по разработка на нови спортни автомобили. В съответствие с преразгледаната стратегия за развитие на италианския бренд през 2022 г. ще бъдат пуснати в серия два нови компактни кросоувъра.

    По този начин става ясно, че Алфа Ромео няма да прави спортен седан с 600 "коня", както и възроденото купе Alfa Romeo 8 °C със 700 к.с., които бяха анонсирани по-рано. Компанията вече престана да продава спортното купе 4 °C, а скоро сваля от производство и хечбека Giulietta.

    През 2022 г. Alfa Romeo ще пусне рестайлинг на седана Giulia, който ще се конкурира с BMW The 5, както и ще обнови единствения си в момента кросоувър Stelvio. Плюс това към тази година "Алфа" планира да изкара на пазара кросоувъри от B- и C-сегмента. Първият ще бъде достъпен и с хибридна силова установка с възможност за презареждане на батерията от електрическата мрежа, а за вторият ще бъде предвидена изцяло електрическа версия.

    Що се касае SUV С-класа, то италианците показаха прототип на такъв автомобил под наименованието Tonale – концептуалната кола дебютира през март тази година на автомобилното изложение в Женева. Кросоувърът е построен върху скъсената версия на модулната платформа Giorgio, която вече лежи в основата на серийния модел Stelvio. Впоследствие това шаси може да се използва и при други машини.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт