728 x 90

Nissan Z Proto има ретро визия, битурбо V6 и ръчна кутия

Nissan най-накрая обърна отново внимание на спортните си автомобили. 370Z е в продажба от 2009 година насам, но японците са почти готови с неговия изцяло нов наследник. Nissan показа онлайн Z Proto, като Proto идва от прототип. С други думи, моделът е все още концепт, но е доста близо до финалната си серийна визия. Екстериорът

Nissan най-накрая обърна отново внимание на спортните си автомобили. 370Z е в продажба от 2009 година насам, но японците са почти готови с неговия изцяло нов наследник.

Nissan показа онлайн Z Proto, като Proto идва от прототип. С други думи, моделът е все още концепт, но е доста близо до финалната си серийна визия.

Екстериорът е вдъхновен от предшествениците на модела, като ретро нотки се забелязват на доста места. Предницата е доминирана от голяма правоъгълна решетка, за която се смята, че ще бъде модифицирана в серийния вид.

Под капака се крие битурбо V6 мотор. От фирмата не разкриват точните данни за него, тъй като машината е все още концепт, но се предполага, че става дума за 3.0-литровото битурбо на Infiniti с мощност от 400 к.с.

Интересен е фактът, че студията разполага с 6-степенна ръчна скоростна кутия, която изпраща тягата до задните колела. Nissan планира и автоматична кутия за серийния модел.

Очаква се готовият за производство модел да се появи на бял свят след около година като продажбите да стартират преди края на 2021 година. 

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт