728 x 90

Hennessey Venom GT Spyder стана най-бързият кабриолет в света

Hennessey Performance празнува 25-тата си годишнина с нов световен рекорд. Моделът Venom GT Spyder стана нах-бързият кабриолет на света, след като на 25 март тази година е развил 427 километра в час. Макар и това постижение да е под обявената максимална скорост за автомобила, то все пак е с около 15 км/ч по-високо от предишния

Hennessey Performance празнува 25-тата си годишнина с нов световен рекорд. Моделът Venom GT Spyder стана нах-бързият кабриолет на света, след като на 25 март тази година е развил 427 километра в час.

Макар и това постижение да е под обявената максимална скорост за автомобила, то все пак е с около 15 км/ч по-високо от предишния подобен рекорд, поставен от Bugatti с открита версия на Veyron.

Машината, поставила рекорда, се задвижва от 7.0-литров битурбо мотор, чиято максимална мощност е 1451 к.с. Силата преминава през 6-степенна ръчна скоростна кутия и достига колелата, като ускорението от покой до 100 км/ч отнема 2.4 секунди.

По повод рекорда, американската компания обяви, че ще произевде три специални бройки Venom GT Spyder World Record Editions. Детайлите за тях са все още ограничени, но вече се знае, че те ще се продават срещу 1.3 милиона долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт