728 x 90

Hennessey превърна Ford F-150 Raptor в чудовище

Американската тунинг компания Hennessey представи версия с шест колела на новото второ поколение на пикапа Ford F-150 Raptor. Офроудърът получава името VelociRaptor 6х6, а освен допълнителния трети мост и по-дългия „леген” возилото се е сдобило и с предна броня с нов дзайн, четири фара за мъгла точно над челното стълко, както и с 20-инчови лети

Американската тунинг компания Hennessey представи версия с шест колела на новото второ поколение на пикапа Ford F-150 Raptor.

Офроудърът получава името VelociRaptor 6х6, а освен допълнителния трети мост и по-дългия „леген” возилото се е сдобило и с предна броня с нов дзайн, четири фара за мъгла точно над челното стълко, както и с 20-инчови лети джанти, обути с гуми за офроуд.

Двата задни моста са с диференциали с блокаж, а това заедно с регулируемото окачване обещават много интересни емоции на борда на VelociRaptor.

По отношение на двигателя няма промени – чудовищният пикап ще задвижва от сериен за Raptor 3,5-литров EcoBoost V6 с две турбини и мощност 450 конски сили. Моторът задвижва и трите моста посредством 10-степенен автоматик. От Hennessey не са коментирали въпроса как се отразява на динамиката на пикапа добавянето на трети задвижващ мост.

Ако обаче тези 450 конски сили не са достатъчни на клиентите, те могат да си поръчат пакета HPE600. В него влизат електронен блок за управление на двигателя с нови програми, изпускателна система от неръждаема стомана и по-големи турбини. С тези промени мощността на 6-цилиндровия мотор отскача на 600 конски сили.

Списъкът с екстрите също е интересен: спирачки Brembo за всички колела, още по-големи джанти, индивидуализиран интериор и дори броня за купето.

Hennessey VelociRaptor 6х6 вече може да се поръчва, като базовата му цена е 295 000 долара. Пакетът HPE600 струва допълнителни 22 500 долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт