728 x 90

Първи поглед към новия VW Touareg, дебют на 23 март

Против всички предварителни очаквания, че следващото поколение Volkswagen Touareg ще направи своя дебют през април, немската марка потвърди официална премиера на джипката за 23 март тази година. Към анонса от Volkswagen добавят и две скици на SUV модела, които показват, че дизайнът ще бъде повлиян от концепта T-Prime Concept GTE, който видяхме през миналата година. Имайки предвид

Против всички предварителни очаквания, че следващото поколение Volkswagen Touareg ще направи своя дебют през април, немската марка потвърди официална премиера на джипката за 23 март тази година.

Към анонса от Volkswagen добавят и две скици на SUV модела, които показват, че дизайнът ще бъде повлиян от концепта T-Prime Concept GTE, който видяхме през миналата година. Имайки предвид начина, по който Arteon се превърна от студия в сериен модел, можем да очакваме също доста атрактивна визия от новия голям джип.

Maшината ще се базира на платформата MLB Evo, на която са изградени и по-луксозни возила като Bentley Bentayga и Audi Q7. Предвижда се леко увеличаване на размерите с цел по-добро разграничаване спрямо Tiguan Allspace, но и намалено тегло спрямо предшественика.

В гамата мотори на следващия Touareg ще влязат бензинови и дизелови двигатели с работен обем от 2.0 и 3.0 литра. Всички те ще използват турбо пълнене.

Най-вероятно по-късно ще се появи и по-мощната версия R, която е възможно да се задвижва от V6 мотор или 2.5-литров 5-цилиндров двигател, зает от Audi.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт