728 x 90

Няма да има възраждане за легендата Viper

    Надеждата, че Dodge може да възроди легендарния си модел Viper оцеля само седмица, за да бъде опровергана лично от големия шеф на FCA Серджо Маркионе в края на миналата седмица. На среща с медиите Маркионе уточни, че съживяването на Viper „не влиза в плановете на Dodge и FCA”. А причините за това Viper да се

    Надеждата, че Dodge може да възроди легендарния си модел Viper оцеля само седмица, за да бъде опровергана лично от големия шеф на FCA Серджо Маркионе в края на миналата седмица.

    На среща с медиите Маркионе уточни, че съживяването на Viper „не влиза в плановете на Dodge и FCA”.

    А причините за това Viper да се размине със съживяването са няколко, като на първо място евентуалният нов модел ще  трябва да е доста по-различен от стария, за да отговори на най-новите изисквания за безопасност. Освен това, Viper никога не е бил сред най-печелившите модели на марката, въпреки високата си цена и не на последно място – Маркионе не е убеден, че моделът ще запази магията си ако получи „малък и готин” европейски двигател.

    Производството на Viper беше прекратено през август миналата година, а списание Car and Driver вдъхна надежда на феновете на модела, че легендата може да се върне с по-мощен V8 двигател, който да замести пенсионирания V10 мотор.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт