728 x 90

Смели слухове – възраждат Mitsubishi Lancer Evo с над 340 к.с.

    През 2015 година Mitsubishi лансира последната версия на легендарния си спортен седан Lancer Evolution. След това, всички коментари от страна на фирмата сочеха, че не се предвижда директен наследник на модела. Най-вероятно след придобиването на марката от Renault-Nissan отново са протекли разговори относно модела. Според актуален репортаж на Autocar, надежда за завръщане има. Британците се

    През 2015 година Mitsubishi лансира последната версия на легендарния си спортен седан Lancer Evolution. След това, всички коментари от страна на фирмата сочеха, че не се предвижда директен наследник на модела.

    Най-вероятно след придобиването на марката от Renault-Nissan отново са протекли разговори относно модела. Според актуален репортаж на Autocar, надежда за завръщане има.

    Британците се позовават на информация от японски източници, като споменават нова Evo версия за след няколко години. По данни на изданието, колата ще използва модифициран двигател от Renault Megane RS.

    Говори се за промяна на работния обем до 2.0 литра и добавяне на лека хибридна система с 48-волтова архитектура. Това би трябвало да повиши мощността до близо 350 к.с.

    Смята се също така, че автомобилът ще се разработи на съвместна платформа, създадена от инженери на Mitsubishi, Nissan и Renault. Двойното предаване ще бъде стандартно.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт