728 x 90

Ново промо видео на 2011 Opel Corsa

– Ефективно задвижване: Corsa ecoFLEX със 70 кВт/95 к.с. сега се предлага със Start/Stop технология и отделя 94 г/км CO2– Спортен: Промененото „облекло” причислява Corsa към новата семейна визия на Opel– Индивидуална: Нови нива на оборудване и модели Color Line осигуряват множество възможности за персонализация Преобразяването на Opel Corsa продължава: следвайки значителните  технологични промени от

– Ефективно задвижване: Corsa ecoFLEX със 70 кВт/95 к.с. сега се предлага със Start/Stop технология и отделя 94 г/км CO2
– Спортен: Промененото „облекло” причислява Corsa към новата семейна визия на Opel
– Индивидуална: Нови нива на оборудване и модели Color Line осигуряват множество възможности за персонализация

Преобразяването на Opel Corsa продължава: следвайки значителните  технологични промени от 2010 година, успешният малък модел на Opel се сдобива с нова осанка през 2011-та. Променената стилистика на предната част създава по-спортно и експресивно излъчване, което я превръща в моментално разпознаваем като част от новото семейство на Opel модел. Новите екстериорни цветове и визията на интериора, както и широката гама от възможности за създаване на индивидуализирани спортни версии я правят по-привлекателна от всякога. Corsa сега се предлага с нова мултимедийна инфоразвлекателна система наречена “Touch & Connect”, която включва петинчов цветен екран управляван с докосване, пълно навигационно покритие на 28 европейски държави, Bluetooth, iPod и USB връзки на изключително конкуретна цена.  
Всички двигатели бяха технологично усъвършенствани през 2010 година, в резултат от което мощността им бе увеличена, а разходът на гориво и емисиите на CO2 намалени. Новата версия ecoFLEX 1.3 CDTI със 70 кВт/ 95 к.с. сега е оборудвана със Start/Stop технология, която допълнително подобрява цялостната ефективност на  Corsa. В резултат от това модификацията с три врати изразходва едва 3.5 литра дизелово гориво на 100 километра и отделя емисии от 94 г/км CO2. Използването на Start/Stop технологията има най-голям ефект в градския трафик – благодарение на нея разходът на гориво в такива условия е намален до 4.2 литра/100 км срещу 4.6 л/100 км за досегашната Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX, отделяйки 98 г/км CO2.

Развитие във всички области
Основен играч на европейската пазарна сцена от 1982 година, Opel Corsa сега разполага с една от най-широките продуктови гами в сегмента на малките автомобили. Тя се предлага в две основни версии – наподобяваща купе с три врати и семейна с пет врати. За търговски цели на разположение е товарен вариант наречен Corsavan. Интериорът съблазнява не само с простор, но и с едно от най-атрактивните обзавеждания. Corsa предлага и множество системи и приспособления, които не могат да бъдат открити при конкуренцията – като например, подгряване на волана или интегрирана носеща конзола за велосипед  FlexFix. Множество удобни за всекидневието технологични решения рядко се срещат сред представителите на този сегмент – такива са например, халогенните адаптивни предни светлини (Adaptive Forward Lighting, AFL), асистентът при потегляне по наклон (Hill Start Assist) и панорамният стъклен покрив.
Гамата от задвижващи агрегати на Opel Corsa включва мотори с мощност от 48 кВт/65 к.с. до 141 кВт/192 к.с. Те претърпяха някои конструктивни промени през 2010 година, за да отговорят на стандарта за вредни емисии Euro 5. Освен това разходът на гориво и емисиите на въглероден двуокис са намалени с до 13 процента като в повечето случаи мощността е увеличена. За допълнително намаляване на разхода, дори при най-мощните версии, на арматурното табло се активира индикатор за превключване на по-висока предавка.
Усъвършенстваният 1.6-литров турбо мотор с мощност 141 кВт/192 к.с. за OPC версията продължава да бъде най-мощният в семейството на Corsa. Предната част на Corsa OPC също е с променена стилистика така, че да съответства на останалата част от гамата и включва нови предни светлини и нова радиаторна решетка. 
Дизеловата гама включва различни версии на двигателите 1.3 и 1.7 CDTI, чиято мощност се простира от 55 кВт/75 к.с. до 96 кВт/130 к.с., а разходът на гориво е изключително нисък – консумацията е между 3.5 и 4.6 литра на 100 километра.

Усещане и индивидуалност за всеки вкус
Четирите нива на оборудване, Essentia, Enjoy, Cosmo и Sport, които дават възможност на клиентите да персонализират своята Corsa по начин, по който те желаят, са претърпели някои промени за 2011 година. Новите модерни цветови гами и декори се предлагат както за интериора, така и за екстериора. Въгленово черният салон на Enjoy може да бъде разкрасен с по-експресивните тапицерии Tabasco Orange или Steel Blue. Новите екстериорни цветове включват светлосивия Guacamole, впечатляващия зелен Grasshopper и авантюристичния, топъл Henna.
Успешната спортна гама Color Line, която избират 20 процента от клиентите в Германия разширява възможностите за избор. В допълнение към известните моделни линии Color Edition и Color Race вече се предлага нов пакет наречен Linea, включващ внушителни 17-цолови колела в бяло или в блестящо черно със съответстващи големи ленти, преминаващи през цялото купе. Linea Pack се предлага при версиите Enjoy, Sport и Cosmo.

Бестселърът с усъвършенствана техника и високо качество
Corsa претърпя значителни промени по ходовата част през 2010 година, така че да предлага по-добър комфорт, по-директно усещане на кормилната уредба и подобрена стабилност при движение в права посока – всяко едно от тези качества е постигнато без да бъде правен компромис с управляемостта и удоволствието от шофирането.
Амортисьорите, пружините, стабилизиращите щанги, задният мост, кормилната уредба и софтуерното й управление са претъплеи промени, за да осигурят на Corsa по-фини обноски и контролирано поведение на пътя типично за автомобил от по-висок клас. Спирачната система включва вътрешно вентилирани предни дискове, а системите ABS и ESPPlus  имат и допълнителни функции – в критични ситуации, контролът на спирачното усилие се активира като допълнение към спирачния асистент и електронното разпределение на спирачното усилие. 
В допълнение към атлетичната динамична стилистика и изключителното удоволствие от шофирането, Corsa предлага на клиентите си и качество на изработка на най-високо ниво. Германската служба за технически надзор DEKRA  в отчета си за качеството за 2010 година оценява Corsa като общ победител с най-малък брой на дефектите от всички тествани автомобили. DEKRA е независима и водеща експертна организация в Европа, оценяваща безопасността и ефективността на автомобилите.
Corsa е популярен избор за европейските клиенти в сегмента на малките автомобили. Тя представлява 30 процента от продажбите на Opel/Vauxhall и е сред лидерите в своя сегмент. През последните три години са продавани средно по  400,000 броя годишно от този модел. 
Дизайнът и разработка на Corsa се извършват в Рюселсхайм, Германия, а производството – в Сарагоса, Испания и Айзенах, Германия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт