728 x 90

Кабриото на 6-а серия на BMW вече е у нас

BMW Grоup официално представи новото BMW Серия 6 Кабриолет. Събитието в Сердика Център събра над събра над 350 гости, сред които и звездите от сериала „Стъклен дом” Яна Маринова, Десислава Бакърджиева, Бойко Кръстанов, актьорът Димитър Рачков,  режисьорът Магърдич Халваджиян, рали пилотите Ясен Попов и Крум Дончев и др. Кабриолетът от върха на моделната гама на

BMW Grоup официално представи новото BMW Серия 6 Кабриолет. Събитието в Сердика Център събра над събра над 350 гости, сред които и звездите от сериала „Стъклен дом” Яна Маринова, Десислава Бакърджиева, Бойко Кръстанов, актьорът Димитър Рачков,  режисьорът Магърдич Халваджиян, рали пилотите Ясен Попов и Крум Дончев и др. Кабриолетът от върха на моделната гама на BMW продължава дългогодишните традициите на марката при създаването на големи кабриолети с атрактивен дизайн и спираща дъха динамика, съчетавайки ги с иновативни технологии и високоефективни двигатели.
„Това е един наистина впечатляващ автомобил. Той предоставя възможности да изразите себе си по уникален начин, но и отразява модерното мислене за по-ефективно използване на ресурсите, по-висока ефективност и по-ниски нива на вредни емисии.” отбеляза в представянето си г-н Александър Миланов, Управител на BMW Group.
Дизайнът на новото BMW Серия 6 Кабриолет е вдъхновен от силата, елегантността и чистотата на движението на водата и вятъра, а луксозният и изтънчен интериор пресъздава атмосферата на спортна яхта. Именно за това атриумът на Сердика Център бе изцяло преобразен за събитието, пренасяйки гостите на борда на луксозна яхта.
Новото BMW Серия 6 Кабриолет е автомобил за взискателни автомобилни ценители с изразен вкус към радостта от шофирането, пътеводен лукс и бляскаво излъчване. Сред особено ексклузивните кабриолети от премиум-сегмента 2+2-местният модел впечатлява с най-ефективни двигатели в своя клас, високотехнологичното окачване и иновативното допълнително оборудване за комфорт, Infotainment и сигурност, част от концепцията ConnectedDrive.
Интериорът предлага изработени по мярка седалки за водача, пътника до него и още двама пътници на задния ред. Висококачествените материали, внимателно подбраните цветове и старателно моделираните повърхности в интериора създават атмосфера на лукс, динамика и стилна функционалност. Типичен за марката елемент на интериорния дизайн е насоченото към водача оформление на кокпита. Средната част на арматурното табло с контролния дисплей на системата за управление iDrive, централните дюзи на вентилацията, както и уредите за управление на музикалната и климатичната инсталации са насочени леко към водача.
Новото BMW Серия 6 Кабриолет е оборудвано с контролно табло с технология Black Panel. Управлението на навигационната система, телефона и развлекателните функции се извършва от серийната система за управление iDrive, чиито контролен дисплей при новото BMW Серия 6 Кабриолет се отличава с иновативния си дизайн. За пръв път бордовият монитор е оформен като свободно стоящ дисплей вграден във висококачествена, галванизирана хромирана рамка. Серийно мониторът е с размер от 7 инча, а в комбинация с опционалната навигационна система Professional – 10,2 инча.
Новото BMW Серия 6 Кабриолет се оборудва със специфичният за модела електрически мек покрив с характерна архитектура. Многослойният, оптимизиран по отношение на акустиката и стабилността на конструкцията гюрук осигурява превъзходна топлоизолация, което е гаранция за комфортно ползване на автомобила през цялата година. Уникалната визия се осигурява от изпъкващите назад в страничните части на автомобила „перки”, които в сравнение с предишния модел още по-интензивно подчертават елегантния и строен силует на автомобила.
Автоматичното отваряне и затваряне на мекия покрив серийно се активира с бутон, разположен на средната конзола. Процесът на отваряне отнема 19, а на затваряне – 24 секунди и могат да се извършват по време на движение при скорост до 40 км/ч.
С дължината си от 4 894 мм. новото BMW Серия 6 Кабриолет е по-дълго от предшественика си със 74 мм. Междуосието е увеличено със същата стойност и вече достига 2 855 мм. Широчината на автомобила е нараснала с 39 до 1 894 мм, докато височината е намалена с 9 до 1 365 мм. Резултатът е не само значително по-мощно и едновременно с това елегантно и стройно излъчване, но и оптимизирано предлагане на място.  Въпреки ниската си височина новото BMW Серия 6 Кабриолет предлага повече място над главите както отпред, така и отзад.
При въвеждането си на пазара новото BMW Серия 6 Кабриолет ще предлага избор между два двигателя, за които са характерни спонтанно разгръщане на мощността и уверена еластичност. 4,4-литровият осемцилиндров двигател на новото BMW 650i развива максимална мощност от 300 кВт/407 к.с., която е на разположение между 5 500 и 6 400 об./мин. максималният въртящ момент от 600 Нм се постига между 1 750 и 4 500 об./мин. Този уникален двигател, чиито турбокомпресори са разположени във V-образното пространство между двата реда цилиндри, впечатлява с ранното разгръщане и равномерност на тягата. BMW 650i ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,0 секунди, като при 250 км/ч ускорението се спира от електронен ограничител. Необичайната за този клас ефективност на топ-модела се изразява със средния разход на гориво от 10,7 л/100 км по тестовия цикъл на ЕС, както и от емисиите на СО2 от 249 грама на километър.
Редовият шестцилиндров двигател на новото BMW 640i Кабриолет освен с технологията BMW TwinPower Turbo и директно впръскване на бензина се оборудва и с напълно променливо газоразпределение VALVETRONIC. Трилитровият агрегат развива максимална мощност от 235 кВт/320 к.с. при 5 800 об./мин и максимален въртящ момент от 450 Нм, който е на разположение между 1 300 и 4 500 об./мин. Този двигател позволява на BMW 640i Кабриолет да ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена до 250 км/ч. Средният разход на гориво по тестовия цикъл на ЕС е 7,9 л/ 100 км, а емисиите на СО2 са 185 г/км.
В комбинация с високоефективните двигатели модерните технологии на окачването на новото BMW Серия 6 Кабриолет създават идеални предпоставки за спортна управляемост и много високо ниво на комфорт. Както предното окачване на двойни напречни носачи, така и интегралната задна ос са изработени в голяма степен от алуминий. Настройките на окачването са ориентирани към водачите със спортни амбиции, като дори и при високи нива на странично ускорение амортисьорите реагират нежно при преминаване през неравности. Предлаганата като опция система Adaptive Drive, която включва динамичен контрол на амортисьорите и активно стабилизиране на каросерията срещу накланяне, работи още по-прецизно. За да могат да предотвратят нежелани колебания на каросерията на автомобила, електронно управляваните амортисьори се адаптират както към състоянието на пътното платно, така и към индивидуалния стил на шофиране. Системата за стабилизиране на каросерията освен това намалява и нежеланото накланяне на автомобила при бързо движение в завои и при резки промени на посоката на движение.
Уникалното в сегмента на BMW Серия 6 Кабриолет електромеханично сервоуправление с функция Servotronic съчетава типичната за BMW прецизност, комфорт и ефективност. Освен това новото BMW Серия 6 Кабриолет е първият автомобил от този клас, който опционално може да бъде оборудван с интегрално активно кормилно управление (Integral Active Steering). То съчетава предлаганото при предишния модел активно кормилно управление със завиваща задна ос. При това ъгълът на завиване и сервоусилването както отпред, така и отзад се управляват от електромотори. Прецизно съгласуваните един с друг ъгли на завиване на колелата позволяват постигането на изключително висока пъргавина при динамични ситуации на пътя. При шофиране по планински пътища с много завои, както и при движение в града, интегралното кормилно управление осигурява превъзходна маневреност.
С помощта на системата Динамичен контрол на управлението Dynamic Drive Control водачът може да променя настройките на автомобила между режимите „NORMAL“, „SPORT“ и „SPORT+“. В комбинация с опцията Adaptive Drive разполагате с допълнителния режим „COMFORT“. В този случай системата за контрол на динамиката на пътя освен на реакциите на педала на газта, на двигателя, на сервоусилването на кормилното управление, на системата за контрол на стабилността DSC и на динамиката на превключване на предавките на автоматичната трансмисия влияе и на настройката на амортисьорите и на системата за стабилизиране на каросерията. При автомобили, които са оборудвани и с интегрално активно кормилно управление, в зависимост от избрания режим освен базовите настройки на кормилното управление се променя и сервоусилването. Така в режимите „SPORT“ и „SPORT+“ се постига още по-голямо увеличение на спортното поведение на пътя.
Спирачната система с олекотена конструкция и плаващи спирачни апарати и вентилирани дискове позволява комфортно и прецизно дозиране. Ефективността и се подпомага от динамичния контрол на стабилността (DSC), динамичния контрол на сцеплението (DTC), подпомагането на спирането в завои Cornering Brake Control (CBC), динамичния контрол на спирачките (DBC), асистентът при потегляне, функцията за подсушаване на спирачките и компенсирането на фадинга. Освен това серийното оборудване включва 18-инчови алуминиеви джанти при новото BMW 650i респективно 17-инчови при новото BMW 640i, Runflat-гуми и индикатор за повреда на гумите.
Прогресивният характер на новото BMW Серия 6 Кабриолет се подчертава и от многобройните и уникални сред конкурентите предложения на BMW ConnectedDrive. След опционалните асистиращи системи са камерата за задно виждане, Surround View, BMW Night Vision с разпознаване на пешеходци и асистентът за паркиране на BMW. BMW Серия 6 Кабриолет е единственият автомобил в този клас, който се оборудва с Head-Up дисплей. Представеното за пръв път ново поколение на системата осигурява още по-брилянтни изображения благодарение на разширения цветови спектър и 3D-графиките.
С новото BMW Серия 6 Кабриолет най-успешният в света производител на премиум автомобили продължава една уникална традиция. Въодушевлението от ексклузивната радост от шофиране на открит спортен автомобил на марката не е прекъсвало повече от 70 години. Изключителната история на моделите включва легендарното BMW 328, което е послужило за основа на автомобила-победител на Mille Miglia през 1940 г., BMW 507 като автомобилът-мечта на 50-те години на миналия век и динамичния и прогресивен предшественик на новото BMW Серия 6 Кабриолет.
Новото BMW Серия 6 Кабриолет ще се произвежда в завода на BMW в Динголфинг. В този най-голям завод на BMW Group се произвеждат и моделите на BMW Серия 7 и BMW Серия 5. Гъвкавото и ефективно производство в тази фабрика е комбинирано с най-модерни производствени технологии и ориентиран към занаятчийската прецизност стандарт за качество за сглобяване на премиум-автомобили, конфигурирани индивидуално според желанията на клиентите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт