728 x 90

LDP и още нещо в подобрения Infiniti FX (+видео)

– Предстои представяне на подобрените версии на FX, невероятният спортен SUV на Infiniti– Многократно награждаваната Система за предотвратяване на напускането на лентата (LDP – Lane Departure Prevention), която се предлага за първи път при бензиновите модели– Нов електрически заден капак за всички версии – Боя Malbec Black и нови комбинации от декоративни елементи за по-богат

– Предстои представяне на подобрените версии на FX, невероятният спортен SUV на Infiniti
– Многократно награждаваната Система за предотвратяване на напускането на лентата (LDP – Lane Departure Prevention), която се предлага за първи път при бензиновите модели
– Нов електрически заден капак за всички версии
– Боя Malbec Black и нови комбинации от декоративни елементи за по-богат избор
– Три мощни двигателя, четири нива, пет звезди за оборудване и безопасност

Infiniti FX, най-популярният модел на луксозната марка автомобили в Европа е едно по-безопасно, по-богато оборудвано и по-луксозно предложение за 2011 г. Харесвани заради характерната си комбинация от атлетичен вид и динамично поведение, последните модели от най-продаваната Premium версия – FX37 и FX50 – бяха оборудвани с многократно награждаваната технология за безопасност Система за предотвратяване при напускане на лентата (LDP – Lane Departure Prevention). По този начин за първи път се уеднаквява нивото на оборудването на Premium версиите за трите FX двигателя – 238 к.с. V6 дизел, 320 к.с. V6 бензин и 390 к.с. V8 бензин на топ-модела FX50 S Premium. Другите подобрения включват за първи път електрически заден капак, както и нови комбинации на цветове и декоративни елементи.

Награда за безопасност
Новаторската система за предотвратяване на напускането на лентата, доскоро налична само в FX30d, където дебюта си през 2010 г., бе наградена от EuroNCAP по-рано през тази година с мечтаната награда Advanced Award. Най-голямата награда на EuroNCAP се присъжда за нововъведения „които демонстрират научно доказани предимства за безопасността на потребителите и обществото“. FX вече доказа своите качества по отношение на безопасността, получавайки пет звезди в изпитванията за сблъсък, провеждани от Euro NCAP.
За разлика от други системи, LDP допълва своите звукови и визуални предупреждения при случайно напускане на лентата на движение с динамична намеса, която спомага за връщане на автомобила в правилната лента на движение. От средата на 2011 г. тази система ще бъде включена в стандартното оборудване на моделите FX37 GT Premium и S Premium, FX50 S Premium, както и на Premium версиите на FX30d.

Подобрен комфорт
Eлектрическият заден капак, включен в стандартното оборудване на всички версии, допринася за впечатляващия комфорт, който предлага FX, и улеснява достъпа до багажното отделение. Височината, на която се отваря задният капак, може да бъде зададена за по-голямо удобство при отваряне на вратата в ограничени пространства. За максимално улеснение, задният капак може да се отвори/затвори чрез бутон на арматурното табло, чрез бутони от външната и от вътрешната страна на капака, както и чрез дистанционното „I-Key“.
Разкошният цвят Malbec Black на Infiniti за първи път намира място сред осемте цветови предложения за модела FX. Известната боя, която заменя Mojave Copper в цветовата гама на FX, е особено подходяща за спортния SUV-профил на FX. Както всички цветове на FX, боята Malbec Black също е от типа „Scratch-shield“ – технологията на Infiniti за възстановяване на малки драскотини, поддържаща покритието на купето в идеално състояние.
Техническите параметри не се променят, което означава, че мощността остава едно от основните качества на FX, независимо дали говорим за въртящия момент от 550 Нм на дизеловия FX30d или мощността от 390 к.с. на V8, който може да ускори FX50 от 0-100 км/ч само за 5,8 секунди.

Цени и наличност
Серията за 2011 г. на FX е налична за поръчки, с първи доставки от 1 април (в зависимост от страната).
Цените, които са коригирани, за да отразяват допълнителните функции, са както следва:
FX37 GT – 115 000 лева с ДДС
FX 30d GT – 114 800 лева с ДДС
FX37 GT Premium – 126 150 лева с ДДС   
FX30d GT Premium – 125 950 лева с ДДС
FX37 S – 119 900 лева с ДДС
FX30d S – 119 700 лева с ДДС
FX37 S Premium – 131 050 лева с ДДС
FX30d S Premium – 130 850 лева с ДДС
FX50 S Premium – 145 900 лева с ДДС

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт