728 x 90

Audi Q3 е на цена от 65 372 лв

Очаквания с интерес нов модел, компактния SUV Audi Q3 с предпремиера в БългарияОт 9 до 16 юни ценителите и клиентите на марката ще могат да се запознаят отблизо с Audi Q3 в Сердика Център, София. Предпремиерата на модела е привилегия и вълнуващо събитие за всеки пазар.Новият Audi Q3 е премиум SUV модел в компактен формат.

Очаквания с интерес нов модел, компактния SUV Audi Q3 с предпремиера в България
От 9 до 16 юни ценителите и клиентите на марката ще могат да се запознаят отблизо с Audi Q3 в Сердика Център, София. Предпремиерата на модела е привилегия и вълнуващо събитие за всеки пазар.
Новият Audi Q3 е премиум SUV модел в компактен формат. Като истински представител на марката, той поставя нови мащаби на всички технологични нива- каросерия, скоростни кутии, шаси и високотехнологични асистиращи и медийни системи. Audi Q3 има много и различни лица в ежедневието, всяко едно силно повлияно от градския характер на модела.
Дизайнът на Q3 е типичен за марката- линията на coupé е своеобразна и единствена по рода си за SUV модел и визуализира спортния характер. Акценти са поставени чрез забележителните светлини, а ниско позиционираното стъкло на багажника подчертава спортната визия.
Почитателите на марката в България ще бъдат сред първите в Европа, които ще видят модела преди официалната премиера на пазара. Първоначална информация за Q3 материали, снимки, видео материали беше представена в много медии, както и в сайт-а на  официалния вносител www.audi.bg Срещата на живо е най- убедителния аргумент за неоспоримия стил и технологични предимства на колата
„За нас е удоволствие, че имаме възможност да представим предпремиерно този нов за марката модел . Порше БГ държи на контакта с феновете и клиентите на марката и се радваме, че имаме възможност те да бъдат сред първите в Европа, които ще видят модела.„ потвърди Лъчезар Георгиев, бранд мениджър на Ауди.
Предварителните продажби на Ауди Q3 започват от 10 юни в дилърската мрежа на Ауди в България. Базовата цена за Audi Q3 2.0 TFSI quattro e 65 372,- лв с ДДС.
Audi Q3 се предлага с четири двигателя. Моделът се въвежда с два бензинови и един дизелов двигател, вторият дизелов ще бъде въведен по-късно. Двигателите са четирицилиндрови с 2,0 л. работен обем. Те предлагат висока мощност и висок въртящ момент от 280 до 380 Нм. Всички двигатели комбинират технологиите за ефективност на Ауди- директно впръскване на гориво, турбо пълнене, старт- стоп система и рекуперационна система.
Двата TFSI двигателя работят със системата за перманентно задвижване на четирите колела. Хидравлично управляем ламелен съединител разпределя при необходимост задвижващите сили светкавично бързо от предната на задната ос.
Двигателят 2.0 TFSI е с мощност 125 kW (170 к.с.) и 155 kW (211 к.с). Q3 2.0 TFSI (125 kW) е с комбиниран разход на гориво от 7,5 l/100 km. По-мощният двигател с 155 kW (211 к.с.) ускорява за 6,9 сек. от 0 до 100 км/ч; максималната скорост е електронно ограничена на 230 km/h. Той комбинира quattro задвижването с динамичната седем степенна скоростна кутия S tronic. Когато водачът на автомобила е избрал чрез системата Audi drive select режимът efficiency, системата S tronic отваря съединителя при движение по инерция и така позволява движение на свободен ход. Това от своя страна води до намаляване на разхода на гориво.  Временните данни за разход на гориво и вредни емисии са: комбиниран разход на гориво: 7,5 -7,7 l/100 km; CO2- комбинирани емисии: 174-179 g/km. 
Двата TFSI двигатели и мощният TDI работят със системата за перманентно задвижване на четирите колела. В основата на задвижването е хидравлично управляем ламелен съединител, който при необходимост прехвърля задвижващите сили от предната на задната ос.
Q3 2.0 TDI с мощност 103 kW (140 к.с.) е с предно предаване и също както Q3 2.0 TFSI quattro с 125 kW (170 к.с.) работи с шест степенна скоростна кутия. TDI двигателят с мощност 130 kW (177 к.с.) и TFSI двигателят с мощност 155 kW (211 к.с.) комбинират quattro задвижването с динамичната седем степенна система  S tronic. Тя може да се превключва и чрез лостчета за превключване на волана. Когато водачът на автомобила е избрал чрез системата Audi drive select режима efficiency, системата S tronic отваря при движение по инерция съединителя и така позволява движение на свободен ход.  
Моделът Q3 е с най-спортния характер в сегмента. Обединява надеждност и висок комфорт- шасито на Q3 е уравновесено и хармонично. Четири звенното окачване на задната ос обработва задвижващите сили по дължина и ширина отделно. Електромеханичното серво управление роботи прецизно и високоефективно. Електромеханично управляемата ръчна спирачка също повишава комфорта.  
Всички двигатели на модела могат да работят с динамичната система Audi drive select. Тя влияе на мощността и управлението. В комбинация със системите S tronic, adaptive light и Audi adaptive cruise control, техният работен режим също може да бъде повлиян от  система Audi drive select. Водачът на автомобила може да настройва в четири различни режима: comfort, auto, dynamic и efficiency. При режима efficiency, климатичната система и системата за електронно ограничение на скоростта работят на икономичен режим, спестявайки гориво.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт