728 x 90

MINI парти, МАКСИ настроение в обновения Камор Ауто

Главна роля в първата авантюра на родна земя взе DJ Мартен, който бе гид на гостите в виртуално пътешествие от Рио до Исландия с MINI Coupe Новото MINI Coupe дебютира в България в обновения и разширен MINI автосалон на Камор Ауто. Петият член на щурото автомобилно семейство провокира феновете на марката с покана за спонтанни

Главна роля в първата авантюра на родна земя взе DJ Мартен, който бе гид на гостите в виртуално пътешествие от Рио до Исландия с MINI Coupe

Новото MINI Coupe дебютира в България в обновения и разширен MINI автосалон на Камор Ауто. Петият член на щурото автомобилно семейство провокира феновете на марката с покана за спонтанни приключения и мотото „Нов ден, ново приключение!”. Преди представянето на новия модел Камор Ауто изцяло обнови и разшири автосалона на MINI, част от голямото търговско и сервизно представителство на компанията на ул. Бизнес Парк София 5 в столицата. Сега домът на колоритното автомобилно семейство се разпростира на цели 193 кв.м. и предлага нови удобства за своите клиенти – пространство за експониране на четири автомобила, възможност за излагане на разнообразие от автомобилни и лайфстайл аксесоари, кът за почивка и консултации.
Новото MINI е първият двуместен MINI автомобил. Той впечатлява с ненадмината в сегмента на компактните автомобили пъргавина, уникална концепция на каросерията и интериора, както и типичните за марката премиум-характеристики по отношение на качеството и оборудването. С MINI Coupe се възражда не само успешната състезателна история на марката, но и категорията на особено компактните спортни автомобили. Изборът от двигатели, настройките на окачването, разпределението на теглото и аеродинамиката са изцяло насочени към постигане на оптимална динамика. Резултатът: MINI Coupe още по-интензивно излъчва типичното go-cart усещане и постига най-добрите динамични характеристики, измервани в сериен модел на марката.
MINI Coupe олицетворява характерните ценности на марката по особено интензивен, и въпреки това неподражаем начин както по отношение на поведението на пътя, така и с концепцията на каросерията си. Липсата на задна седалка създава нови възможности за съчетаването на спонтанната радост от шофирането за двама с многостранния и активен стил на живот. Големият багажник с променлива вместимост осигурява максимална гъвкавост. Благодарение на големия, отварящ се високо заден капак и широкия, отварящ се както от мястото на водача, така и от това на спътника до него отвор за дълги предмети багажникът може да се пригоди към най-различните транспортни задачи в ежедневието, за свободното време и за пътуванията на двама пътника.
Оформлението на каросерията е базирано на автентична интерпретация на дизайна на MINI с ясно подчертаване на спортните гени. В същото време поставя индивидуални акценти, които се простират отвъд индивидуалните детайли и въпреки това не допускат съмнение в принадлежността към марката. В комбинация от атлетично изпъналите повърхности с хармонични извивки и успоредни линии езикът на формите се придържа към най-важните принципи на дизайна на MINI. Фундаментална новост е реализираната за пръв път при MINI структура на каросерията в така наречения триобемен дизайн. За разлика от MINI, MINI Clubman и MINI Кабриолет моторният отсек, пътническата клетка и багажникът са ясно отделени един от друг. Това разделение, забелязващо се най-отчетливо в силуета на автомобила, придава на MINI Coupe особено впечатляваща задница в класическия стил на Gran Turismo.

При въвеждането му на пазара MINI Coupe се предлага с най-мощните бензинови и дизелови двигатели от портфолиото задвижващи агрегати на марката. Съответните модификации без изключение носят името Cooper. То е традиционен сигнал за особено подчертан спортен дух и подсказва за връзката на марката с легендарния конструктор на спортни автомобили от Формула 1 Джон Купър, който навремето полага основите на състезателните успехи на класическото Mini. Благодарение на модерната технология на задвижващите агрегати мощността и въртящият момент се генерират по особено ефективен начин и в същото време се изживяват особено интензивно. Спонтанното разгръщане на мощността осигурява спортни реакции, а високата еластичност и оптималното степенуване на предавателните числа гарантират пъргавина при междинните ускорения, всеобхватната технология MINIMALISM намалява броя на необходимите зареждания с гориво. Спектърът на мощността стартира от 90 кВт/122 к.с. при MINI Cooper Купе, през MINI Cooper SD Купе(105 кВт/143 к.с.) и MINI Cooper S Coupe(135 кВт/184 к.с.) и достига 155 кВт/211 к.с. при върховия спортист MINI John Cooper Works Купе.
Пазарната премиера на новото MINI Coupe бе предшествана от първата изцяло он-лайн кампания за представяне на автомобил. Основен комуникационен канал са социалните мрежи. Участници в кампанията са всички фенове, достатъчно смели да отговорят на предизвикателството на спортния двуместен авантюрист. Кампанията стартира на 18 юли, едновременно в десет държави от Централна и Източна Европа. С три клипа публикувани в специалното приложение във Facebook, феновете на MINI са предизвикани да открият приключенския и спортен характер на новия модел на MINI и самите те да станат герои в комуникационната кампания за представянето на модела. „Какво ще направите, за да ме завладеете?” е провокацията на новото MINI Coupe. Авторите на най-оригиналните и смели идеи, вече са звезди от втория етап на кампанията, в който приключенията им с новото MINI Coupe бяха заснети на видео и могат да им донесат още незабравими моменти със спортния двуместен авантюрист. Кампанията предизвика огромен интерес сред феновете на марката в Централна и Източна Европа, като техният брой се е увеличил с над 20 000 души.

Базови цени за България:
MINI Cooper – 41 280,00 лв. с ДДС
MINI Cooper S – 51 080,00 лв. с ДДС
MINI John Cooper Works – 62 700,00 лв. с ДДС
MINI Cooper SD – 53 050,00 лв. с ДДС

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт