728 x 90

Фейслифтът на BMW X1 (+видео)

BMW X1 е истински пионер в компактния сегмент на високопроходимите машини. След около две и половина години продажбите на колата, сглобявата в Лайпциг и в Tиeкси, вече надхвърля 275 000 бройки. Със специално модифициран дизайн, педантично обновен интериор, изчерпателно ревизирани двигатели портфейл и допълнителни иновативни функции обновеният BMW X1 е готова да атакува и огромния

BMW X1 е истински пионер в компактния сегмент на високопроходимите машини. След около две и половина години продажбите на колата, сглобявата в Лайпциг и в Tиeкси, вече надхвърля 275 000 бройки. Със специално модифициран дизайн, педантично обновен интериор, изчерпателно ревизирани двигатели портфейл и допълнителни иновативни функции обновеният BMW X1 е готова да атакува и огромния американски пазар.
Благодарение на съчетанието на многофункционалност и надежност, характерни за  BMW X моделите, с отлична динамика и компактни размери този модел се превърна в стандарт, още с появата си на пазара. Мощните двигатели с технология BMW TwinPower Turbo и серийното оборудване с технологии BMW EfficientDynamics гарантират, че BMW X1 ще продължава да затвърждава лидерската си позиция  по отношение на спортния дух и ефективността.
Обновеният дизайн на каросерията още по-силно подчертава мощното и модерно излъчване и многостранния спортен дух на BMW X1. Интериорът се отличава с оформени по нов начин повърхности, облагородени уреди за управление и висококачествени акценти, които пренасят ексклузивната премиум-атмосфера на BMW X модел в компактния сегмент.

 

Цялостното излъчване на BMW X1 се определя от характерните за марката пропорции, изразителното, динамично оформление на повърхностите и типичните за моделите BMW X дизайнерски елементи. Дългият преден капак, голямото междуосие и изтеглената назад пътническа кабина подчертават динамиката, чаровните игри на светлините и сенките намекват за пъргавината на BMW X1. Многостранността и здравината на BMW X модел се подчертава и от черните лайстни по долната част на каросерията и широките арки на калниците.
Изгледът на предната част на новото  BMW X1 още по-интензивно подчертава както стабилният контакт с пътя, така и изисканото излъчване на автомобила. По-големият брой елементи в цвета на каросерията допринася за елегантния външен вид на модела. Оформените по нов начин фарове позволяват по-детайлно разпознаване на модерните светлинни технологии. В горната си част двойните кръгли фарове вече са скосени с хромирана акцентираща бленда. В комбинация с опционалните ксенонови фарове включително LED светлинни пръстени за дневните светлини типичният за BMW фокусиран поглед се допълва и от LED акцентиращата лента.
Издигащата се към задната част странична линия, която в задната част прелива в контура на страничните прозорци, и мощно изпъкналите арки на калниците придават много индивидуално излъчване на профила на BMW X1. Силно изпъкналите странични прагове подчертават принадлежността на модела към BMW X семейството. Страничните мигачи вече са интегрирани в новите странични огледала.
В задната част висококачественото излъчване на новото BMW X1 се подчертава от новото разделение на престилката, бронята и защитния капак на дъното на автомобила. Позиционираните по нов начин рефлектори са оградени от повърхности, лакирани в цвета на автомобила. Поради това черните пластмасови елементи изглеждат по-малки, а сребристата защита на дъното на автомобила се отличава с изисканата си повърхностна структура.
Спортната радост от шофирането, модерната многостранност и висококачественото излъчване на премиум-автомобил се подчертават още по-силно от модернизираното оформление на интериора на новото BMW X1. Частта от средната конзола, която е обърната към водача, вече е по-ниска. По този начин принципът на ориентация към водача при оформлението на кокпита е подчертан още по-силно.
Висококачествените галванизирани рамки около скоростния лост и поставката за напитки на средната конзола, хромирания елемент на превключвателя за светлините, както и хромираните акценти при страничните рамки на контролния дисплей в комбинация с опционалната навигационна система дооформят ексклузивното излъчване на интериора. Рамките на дюзите на вентилацията са с блестящо-черна повърхност.

 

Предлаганите на пазара в САЩ варианти на BMW X1 се задвижват от бензинови двигатели с технология  BMW TwinPower Turbo. Този пакет от технологии се състои от система за свръхпълнене на принципа Twin-Scroll, директно впръскване High Precision Injection, променливото управление на клапаните VALVETRONIC и променливо управление на разпределителните валове двоен VANOS. Както награждаваният редови шестцилиндров двигател на BMW X1 xDrive35i с 306 к.с., така и редовият четирицилиндров агрегат на BMW X1 sDrive28i и BMW X1 xDrive28i осигуряват спонтанно разгръщане на мощността, впечатляваща еластичност и ненадмината ефективност.
И двата модела серийно се оборудват с автоматична трансмисия, както и с всеобхватните технологии на  BMW EfficientDynamics. За уникалното на фона на конкурентите съотношение между динамични възможности и разход на гориво допринасят и функцията Auto Start Stop, регенерацията на спирачната енергия, управляваните при нужда спомагателни агрегати и гумите с понижено съпротивление при търкаляне. Ексклузивни предложения за пазара в САЩ са BMW X1 sDrive28i с типичното за BMW задно задвижване и xDrive35i с двойно задвижване. При BMW X1 xDrive35i и BMW X1 xDrive28i интелигентното двойно задвижване осигурява променливо разпределение на мощността на двигателя между предните и задните колела. Електронно управляваното разпределение на мощността гарантира оптимизирано сцепление и най-висока стабилност при всякакви метеорологични и пътни условия, както и значително повишение на спортния дух при динамично шофиране по завои.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт