728 x 90

Подновяват флaгмана BMW Серия 7 (+много видео)

    BMW обновява флагмана BMW Серия 7 от есента на 2012 година. Целенасочени модификации свързани с въвеждане на последно поколение иновативни функции от BMW, значително повишен комфорт на возене, още по-изискани интериор с оптимизирана акустика, многообразие от опции за допълнително оборудване и най-модерни технологии за сигурност гарантират неподражаемо изживяване при шофиране и затвърждават позицията на BMW

    BMW обновява флагмана BMW Серия 7 от есента на 2012 година. Целенасочени модификации свързани с въвеждане на последно поколение иновативни функции от BMW, значително повишен комфорт на возене, още по-изискани интериор с оптимизирана акустика, многообразие от опции за допълнително оборудване и най-модерни технологии за сигурност гарантират неподражаемо изживяване при шофиране и затвърждават позицията на BMW Серия 7 на най-иновативна лимузина в луксозния сегмент. Новите или оптимизирани двигатели, включително и най-мощният редови шестцилиндров дизелов двигател и второто поколение на BMW ActiveHybrid 7 поставят нови стандарти по отношение на мощността и ефективността.
    Спортно-елегантното излъчване на BMW Серия 7 се определя от динамичните линии и перфектно балансираните пропорции. Най-впечатляващият елемент на новото BMW Серия 7 са новите LED-фарове с типичните за марката светлинни пръстени и елегантна акцентираща светлина. Сега те осигуряват неподражаемата визия на новото BMW Серия 7 и през нощта. Новият модел се отличава и с модифицирана бъбрековидна радиаторна решетка с 9 вместо 12 спици и модернизирана предна броня. В страничния профил погледът се привлича от мигачите, интегрирани в долната част на страничните огледала. Мощната задна част придобива още по-голяма изразителност от филигранната хромирана лента, която свързва двете светлини на задната броня.
    Интериорът на новото BMW Серия 7 се отличава с хармоничен дизайн, най-фини материали, прецизно качество на изработката и висока функционалност. Водачът и пътникът до него се разполагат на оформени по нов начин кожени седалки, които предлагат оптимална странична опора и най-висок комфорт при дълги пътувания. Пътниците на задната седалка също пътуват при изключителен комфорт и максимално изолирани от външните шумове. По желание за задния ред се предлагат и отделни кресла, които могат да се адаптират към индивидуалните изисквания на пътниците. Опционалната система за развлечения на задната седалка с нов 9,2-инчов монитор осигурява приятен уют и при дълги пътувания. Перфектното звуково изживяване се гарантира от новата музикална система Bang & Olufsen High End Surround с мощност 1 200 вата и 16 високоговорителя, сред тях и осветен издигащ се централен високоговорител, който почти напълно потъва в арматурното табло.

    При новото BMW Серия 7 мултифункционалният дисплей на уредите зад волана за пръв път може да се адаптира към изискванията на водача. Благодарение на усъвършенстваната технология Black Panel се откриват напълно нови възможности за изобразяване на дисплея с диагонал 10,25 инча. В зависимост от режима на управление COMFORT, SPORT или ECO PRO уредите вече се изобразяват в различен цвят и графика и осигуряват специфично подбрана информация за статуса и функционирането на автомобила. Така водачът във всеки момент разполага с цялата и само тази информация, която му е необходима в конкретната пътна ситуация. В режим COMFORT таблото е със стандартните четири контролни инструмента, при избор на ECO PRO или SPORT информацията се допълва с важни данни, за ефективността или динамичните характеристики на автомобила, които се изобразяват в синьо за ECO PRO или оранжево за SPORT. Централният контролен дисплей в средата на арматурното табло също е оптимизиран визуално и технически и изобразява графиките триизмерно и с висока разделителна способност.
    През 2012 година новото BMW Серия Седан ще бъде въведено на пазара с нови и напълно модернизирани мотори, които работят особено икономично и екологично и подават мощността си към задвижваните колела с помощта на интелигентна осемстепенна автоматична скоростна кутия. Технологиите като функцията Auto Start Stop, регенерацията на спирачната енергия и второто поколение на Driving Experience Control с режим ECO PRO и функция Cruising осигуряват допълнителен потенциал за икономия на гориво, която може да достигне до -25%.

    Освен върховия модел BMW 760i с 12-цилиндров двигател и мощност 400 кВт/544 к.с. и максимален въртящ момент 750 Нм, бензиновата гама на BMW Серия 7 включва BMW 740i с нов редови шестцилиндров двигател с мощност 235 кВт/320 к.с. и максимален въртящ момент 450 Нм и BMW 750i оборудван с модернизиран V8 бензинов агрегат, чиито показатели са увеличени съответно с 10 % за мощността до 330 кВт/450 к.с. и 8.5 % за въртящия момент до 650 Нм в диапазона 2 000 – 4 500 об/мин. Шестцилиндровите дизелови двигатели на BMW 730d и BMW 740d също се отличават с повишена мощност при намален разход на гориво. Премиера празнува и новото BMW 750d xDrive: то се задвижва от нов TwinPower Turbo шестцилиндров дизелов двигател – най-мощният агрегат от този тип в света. Редовият шестцилиндров BMW M Performance двигател, е с работен обем 2 993 см3 и развива максимална мощност от 280 кВт/381 к.с. Това означава, че новият дизелов агрегат постига специфична мощност от 93,6 кВт/127,3 к.с. на литър работен обем. Не по-малко впечатляващ е и максималният въртящ момент от 740 Нм, който е на разположение още при 2 000 об/мин.
    Главна роля при тази оптимизация на мощността играе технологията M Performance TwinPower Turbo. За пръв път при двигател на BMW се използват три турбокомпресора. Техният размер, подреждане и стратегия на съвместна работа са подбрани така, че да осигурят максимално разгръщане на мощността в широк оборотен диапазон. Системата включва два по-малки и един голям турбокомпресор, като тяхното взаимодействие е свързано с необходимата мощност във всеки момент. В зависимост от ситуацията на пътя се ползва както ниската инертност на малките турбокомпресори за особено спонтанни реакции, така и взаимодействието с по-големия турбокомпресор за постигане на възможно най-високо налягане на нагнетяваният въздух. Иновативната концепция на каскадното свръхпълнене е особено ефективен метод за повишаване на мощността. Освен това коефициентът на полезно действие на новият дизелов двигател се оптимизира и от модернизираното директно впръскване Common-Rail, чиито пиезо-инжектори вече работят при максимално налягане от 2200 бара.

    Гамата на обновеното BMW Серия 7 се допълва от новото поколение на BMW ActiveHybrid 7. То застава на старта с нов редови шестцилиндров двигател и значително намалени нива на вредните емисии. Значителното повишение на комфорта на возене на BMW Серия 7 се осигурява от множеството подобрения по окачването. Освен оптимизираните настройки с модифицирани гумени тампони и нови амортисьори, както и въздушното окачване на задната ос с регулиране на нивото серийното оборудване включва и електромеханично кормилно управление. Най-модерните електронни управляващи системи с нов софтуер осигуряват още по-висок комфорт при дълги пътувания с BMW Серия 7, като в същото време динамиката на управлението и комфортът гарантират още по-висока радост от шофирането.
    Благодарение на уникалната си комбинация от асистиращи системи и мобилни услуги BMW Серия 7 за пореден път доказва иновативната си преднина и технологичното си надмощие. Портфолиото на BMW ConnectedDrive предлага нови акценти, които затвърждават лидерската позиция на лимузината в луксозния сегмент. Максималната сигурност се осигурява от уникалната в премиум сегмента BMW Night Vision + Dynamic Light Spot с разпознаване на пешеходци, незаслепяващият LED асистент за дългите светлини, Driver Assistant Plus с функция Stop&Go, Active Protection с автоматично разпознаване на умора, както и Speed Limit Info с индикатор за забраните за изпреварване чрез разпознаване на символите на пътните знаци. По-мощната конфигурация за управление на централният контролен дисплей позволява перфектно управление на развлекателните програми и оптимизира офисните и онлайн-функции, както и комфортът при ползване на телефона. Навигационната система Professional е с разширени функции и поктитие и се отличава с ново, брилянтно изобразяване на картите, както и 3D City режим. Функционалните акценти на BMW Серия 7 се допълват от иновативната комфортна функция за безконтактното отваряне на капака на багажника.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт