728 x 90

Mercedes-Benz GLK от 57 хиляди лева без ДДС

Представеният през месец април Mercedes-Benz GLK се предлага на българския пазар на цени от 57 403,61 (без ДДС). Обновеният модел може да бъде закупен с дизелов или бензинов двигател, всеки един от които разполага в базовото си оборудване с пакет Premium. Mercedes-Benz GLK е не просто достъпен, но носи със себе си безкомпромисен комфорт, динамичност

Представеният през месец април Mercedes-Benz GLK се предлага на българския пазар на цени от 57 403,61 (без ДДС). Обновеният модел може да бъде закупен с дизелов или бензинов двигател, всеки един от които разполага в базовото си оборудване с пакет Premium. Mercedes-Benz GLK е не просто достъпен, но носи със себе си безкомпромисен комфорт, динамичност и експресивен дизайн.

Още повече динамика в новия екстериор на GLK
Шасито на GLK е комбинация от класически елементи на автомобили за офроуд, проектирани в духа на най-новите модели на Mercedes-Benz. Прецизни линии, широки и изгладени повърхности, обемни предница и задна част – всичко това е в хармония с отличителните белези на шасито, които са типични за офроуд автомобили. Освен офроуд-предимствата, този дизайн предлага и ежедневни преимущества. Високото положение на седалката и дизайнът на шасито, дават на водача възможност за по-добра видимост.
Дизайнерите Centre of Competence for Interiors предлагат пълен мейкоувър на таблото, част от което са алуминиевите или дървени елементи, обхващащи таблото по цялата му дължина, сребристи отвори на вентилацията и други. Ново при GLK  са трилъчевият волан, новите цветове на тапицерията и новият дизайн на седалките. За първи път в купето е достъпно и амбиентно интериорно осветление в LED-технология, което засилва удоволствието при шофиране на автомобила.

Екологични машини: различните двигатели на GLK
Всеки от предлаганата гама двигатели на Mercedes-Benz GLK дава комфорт при шофиране и атрактивно пътно поведение, комбинирано с нисък разход на гориво и намалени вредните емисии. Като цяло изборът се състои от 6 дизелови двигателя и един бензинов. GLK 250 BlueTEC 4MATIC включва 4 цилиндров дизелов двигател, който генерира 150 kW (204 к.с.) мощност и 500 Nm тяга при работен обем от 2143 см3. Въпреки страхотните си постижения, този модел е доста пестелив що се отнася до разхода на гориво: средно от 6,1 до 6,5 литра на 100 км (159 – 169 г CO/км, смесен разход). Двата модела със задно предаване GLK 200 CDI BlueEFFICIENCY и GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY с шестстепенна ръчна скоростна кутия, са още по икономични с разход от 5,5-6,5 литра дизел на 100 км.
С най-добро представяне сред дизеловите двигатели е GLK 350 CDI 4MATIC BlueEFFICIENCY. Въпреки своите 25 kW (35 к.с.) повече мощност, топ дизеловият модел харчи със 17% по-малко гориво 6,9-7,0 литра на 100 км. Бензиновият вариант GLK 350 4MATIC BlueEFFICIENCY, който включва ново поколение V-образни двигатели, усъвършенства BlueDIRECT технологията, за да остави своя белег в постиженията и разхода на гориво.
Икономичността на гориво във всички GLK модели е допълнена с различни характеристики на широкообхватния BlueEFFICIENCY пакет. Като допълнение към ECO Start/Stop функцията, която е стандартна, тук се включват и автоматична 7 степенна трансмисия 7G-TRONIC PLUS. За ниския разход на гориво допринасят и пониженото триене в диференциалите, електрическото сервоуправление и гумите с понижено съпротивление при търкаляне.

Безопасността е на първо място
Системата за сигурност, позната ни от Mercedes-Benz S-класа и Mercedes-Benz E-класа, е включена като стандартно оборудване в базовия модел с цел още по-висока безопасност на автомобила и пътуващите. Това помага на компактния SUV да застане на върха в своя пазарен сегмент. Електронната кормилна уредба е снабдена със STEER CONTROL асистент, който при нестабилност на автомобила помага на водача да завърти волана в правилната за негова стабилизация посока посредством осезаем насочващ импулс в кормилната уредба. Спирачният асистент (BAS) адаптивно подпомага при критична ситуация. Системата ADAPTIVE BRAKE е с асистент за потегляне по наклон, функцията HOLD и подсушаване на спирачните дискове (при дъжд). Високият стандарт на безопасността в движение е подсигурен от AGILITY CONTROL окачване със селективна амортисьорна система, ESP® Electronic Stability Program с интегрирана функция за стабилизация на ремарке и предупреждение при спадане налягането в гумите, както и 4ETS електронна система за контрол на тракцията.
Допълнителни системи, гарантиращи сигурността и безопасността при Mercedes-Benz GLK са ATTENTION ASSIST (разпознаване на първи признаци на умора) или PRE-SAFE® (система за превантивна безопасност). Като опция се предлагат редица допълнителни асистиращи системи, някои от които активни. Като например Active Parking Assist (активен паркинг асистент), който сам паркира автомобила или го изкарва от парко-мястото. При движени при затруднена видимост на разположение е камера за заден ход с помощни линии или, за първи път при Mercedes-Benz, камера за 360⁰ обзор. На разположение са и допълнителни системи, в пакет или като самостоятелни опции. Пакетът «Асистиращи системи» например включва DISTRONIC PLUS с BAS PLUS и PRE-SAFE® спирачка, както и активен асистент за лентата за движение и активен асистент за мъртвия ъгъл. Пакет «Паркиране» включва описаната вече камера за 360⁰ обзор, активния паркинг асистент и парктроник. Пакет «Лента за движение» обхваща асистента за лентата за движение и асистента за мъртвия ъгъл. Допълнителна новост предлага техническият пакет «Офроуд» в комбинация с би-ксенонови светлини с Intelligent Light System. На разположение на водача при движение извън пътя е т.нар. офроуд-осветяване. То се изразява в специфичен режим на фаровете, който дава възможност за по-добро осветяване и по-добра ориентация при движение извън пътя.
Обновеният Mercedes-Benz GLK интегрира идеята за сигурността като неразделна част от философията на марката Mercedes-Benz. Изключително здравото купе на GLK предоставя ефективна и сигурна защита на пътника дори при евентуална деформация на предната или задната част на автомобила. Моделът включва още в серийното си оборудване редица елементи, свързани с безопасността на пътника – фронтални въздушни възглавници за шофьора и седящите до него с многостепенна логика на отваряне, въздушни възглавници за страничните стъкла и странични възглавници за таза и торса. Допълнително има въздушна възглавница за коленете на шофьора водача, както и защита на деца на задните места (механична блокировка на отваряне на вратите). Обезопасената педална уредба и активните подглавници NECK-PRO, засилват още повече нивото на защита, а активният преден капак служи за редуциране на риска от нараняване на по-уязвимите участници в движението. Сигурността е водещ елемент в усилията на производителите от Mercedes-Benz, а GLK e един великолепен пример за автомобил, носещ в себе си максимална защита, силен характер, неповторимо излъчване и елегантност.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт