728 x 90

Още за Renault Clio 4

Лансирано през 1990, Clio отбелязва историята на Renault с 11,5 милиона автомобила, продадени в повече от 115 страни. Четвъртото поколение на модела има за цел да добави нова страница в тази „история на успеха”.Новото Renault Clio се отличава с:– Чувствен и емоционален стил, въплъщение на новото начало в дизайна на Renault и с широк избор

Лансирано през 1990, Clio отбелязва историята на Renault с 11,5 милиона автомобила, продадени в повече от 115 страни. Четвъртото поколение на модела има за цел да добави нова страница в тази „история на успеха”.
Новото Renault Clio се отличава с:
– Чувствен и емоционален стил, въплъщение на новото начало в дизайна на Renault и с широк избор от персонализации за екстериора и интериора;
– Иновации, достъпни за широк кръг от потребители:
– Камера за задно виждане, карта свободни ръце, приложение R-Sound Effect ; система Renault Bass Reflex;
– Автоматична шестстепенна скоростна кутия EDC с двоен съединител ;
– вграден таблет с тактилен екран Renault R-Link.
– Истинско удоволствие от шофирането, благодарение на гама от двигатели,  стремяща се към лидерското място по отношение на разход на гориво и отделяне на CO2  емисии:
– нов трицилиндров бензинов двигател : Energy TCe 90 (4,4 л / 100 км и 105 г CO2 / км ),
– двигател Energy dCi 90 (3,4 л / 100 км и 90 г CO2 / км ).
« Новото Clio ще остане в съзнанието на хората. Неговият дизайн е революционен в сравнение с предходните модели и е носител на иновации.» – Карлос Таварес  – Chief Operationg Officer на Renault.

Новото Renault Clio, въплъщение на обновения дизайн
Новото Renault Clio е първият сериен автомобил, който изразява напълно обновения дизайн на Renault, създаден от Лоранс ван ден Акер. Новият малък хечбек на Renault  изпълнява обещанието стилът и емоцията от концепциите да се предаде на серийните автомобили.
« Новото Renault Clio е замислено като скулптура, която пресъздава чувствеността и желанието. Също като човешка мускулатура, неговите извивки излъчват динамиката, характерна за концептуалния автомобил DeZir. Нито един остър и агресивен ъгъл, само заоблени форми, които те карат да се доближиш и да го погалиш » – Лоранс ван ден Акер – Главен Дизайнер на Renault.

Хармонични и динамични външни пропорции
Предницата на Новото Renault Clio се отличава с уверено излъчване, благодарение на уголеменото лого, гордо разположено, върху черен лак. Дизайн, чието начало поставя концептуалния DeZir. Предните фарове, подчертани с хромирани елементи и дневните LED светлини, засилват изразителността на предницата. Предлагано само във версия с 5 врати, Новото Renault Clio се отличава със спортен дизайн, подчертан от скритите дръжки на задните врати в задната странична част на каросерията.  В сравнение с предшественика си, клиренсът на Новото Clio е понижен, гумите са значително изнесени „навън”, а просветът между гумите и арките е намален, с което се акцентира върху динамизма и стойката на автомобила. Още от лансирането си Новото Renault Clio ще се предлага в 8 различни цвята, сред които и Огнено Червен (цветът, избран за лансирането на модела), който също е вдъхновен от DeZir.

Модерно, приветливо и ергономично вътрешно пространство
Интериорът на Новото Renault Clio, стилен и динамичен, допълва напълно силуета на екстериора, създаден да вдъхва сила и доверие. Дизайнът на бордното табло,  напомнящо на крило на самолет, мултимедийната централна конзола с оптимизирана позиция, изборът от цветове, дигиталният скоростомер, комфортните седалки, елементите в хром и в черен лак, всички те създават усещане за модерност и ергономия за пътниците в купето.

Изненадващи възможности за персонализация, достъпни за всички
От самото начало, Новото Renault Clio е замислено така че да позволява персонализиране както на интериора, така и на екстериора. Още с лансирането си моделът предлага възможности за персонализация на капаците на страничните огледала,  предната решетка, задната броня, ниските протектори на вратите, цветовете на джантите, както и стикерите на покрива. В интериора могат да се персонализират таблото, панелите на вратите, волана, дръжките на вратите, основата на скоростния лост, пръстените на аераторите, тапицериите и стелките като част от възможните опции. Клиентът има избор от множество персонализации, предлагани в пакети на достъпни цени.

Новото Renault Clio, носител на иновации
По отношение на иновациите, Новото Renault Clio е вярно на своята традиция: да определи отново стандартите в своя сегмент и да доближи възможностите на малките автомобили до тези на големите.

Renault R-Link, интегриран таблет, свързан с автомобила и с интернет* (в зависимо от държавата)
След като беше първата марка, която предложи управление на радиото от волана (1982 – R11 Electronic) и навигационна система (1994 – Safrane), след като направи достъпна за всички картата „Свободни ръце” (2001), екранът с висока резолюция и GPS (Carminat TomTom® от 490 € – 2009 – Clio), след като лансира навигация, свързана с интернет (Carminat TomTom® LIVE) при Clio, Renault продължава своя стремеж към иновации с Renault R-Link.
Предлаган като опция  за Новото Renault Clio, Renault R-Link свързва света на автомобила с дигиталния свят благодарение на :
– голям 7 инчов (18см) тактилен екран, интуитивно гласово командване и, за пръв път на пазара, стартов екран с възможност за персонализация от клиента, за управление на основните функции лесно и сигурно, без да се изпуска пътя от поглед;
– on line навигация TomTom®, с функцията LIVE, която дава най-добрата информация за трафика в реално време и по този начин оптимизира времето на пътуване и разхода на гориво;
– свързаност с електронната система на автомобила, която позволява, междувременно достъп до функцията за еко шофиране Driving eco2, която анализира поведението на шофьора и му дава конкретни съвети за намаляване на разхода;
– Renault R-Link Store, Първият Магазин за приложения за автомобил, позволяващ лесен достъп от вашата кола или от домашния ви компютър, през My Renault, до разнообразна информация и множество полезни приложения, който можете да изтеглите.

Освен услугите на LIVE TomTom®, от приложението COYOTE за известяване за опасните зони на пътя (в страните, където това се предлага), потребителят ще може  например да провери своите съобщения и информация, да управлява
базата си данни, да намери място за паркиране, най-близката сервизна станция или да ползва tweeter…
Едно от приложенията на Renault R-Link, Renault R-Sound Effect предлага звукова персонализация, потапяща купето на Новото Renault Clio в специфична звукова среда. Renault R-Sound Effect позволява да се симулират 6 звука на двигатели, различни и привлекателни, в перфектен синхрон с характеристиките на шофирането в момента (скорост, ускорение).
Renault предлага също за Новото Clio системата MEDIA NAV, която се предлага серийно за две от трите нива на оборудване.
Вградената централно в бордното табло, MEDIA NAV е лесна за използване благодарение на 7 инчовия (18см) тактилен екран, който включва радиото и Bluetooth® технологията, за да слушате вашата музика през звуковата система на автомобила или да разговаряте със „свободни ръце”. Също така има възможност да включите външни източници през USB входа и аудио жака, разположени централно. MEDIA NAV предлага  навигация Nav N Go с изглед 2D и 3D (птичи поглед).
Благодарение на USB входа и на предназначения за това уеб интерфейс, клиентите могат също да актуализират съдържанието на своите карти NAVTEQ.

Радио Bluetooth® със световна премиера на системата Renault Bass Reflex
За всички версии, Новото Renault Clio предлага изкусна звукова система,   вградена във високоговорителите на предните врати. Тази система, наречена Renault Bass Reflex, е способна да пресъздаде обема и качеството на звука на 30 литрови тонколони. Басовите честоти са по-добре разпределени, а прагът на насищане и на разпад на звука е подобрен.
Цялата гама на Новото Renault Clio разчита на радио, снабдено с технологията Bluetooth®, която позволява телефониране със „свободни ръце” и слушане на музика от външни носители през звуковата система на автомобила с отлично звуково качество. Всички видове радия разполагат с USB вход и аудио жак.

Новото Renault Clio – удоволствие от шофирането и цел – позиция на лидер по нисък разход на гориво и минимални емисии на СО2
Новото Renault Clio комбинира удоволствието от шофирането и ниския разход на гориво благодарение на значително обновена гама от бензинови и дизелови двигатели. Новият бензинов двигател Energy TCe 90 комбинира нисък разход на гориво и минимални СО2 емисии като запазват усещането за ускорение и бързина. Значително подобрените двигатели от ново поколение Energy dCi дават на новото Renault Clio рекордно икономичност на гориво, запазвайки удоволствието от шофирането.

Нови Energy двигатели: най-добрите технологии в ежедневието
Новият бензинов Energy TCe 90 двигател
Новото Clio е първият модел на Renault, който е снабден с нов трицилиндров турбо двигател Energy TCe 90. Това е първият трицилиндров мотор, произведен от Renault, който от самото начало осигурява забележителен баланс между икономичност и удоволствие от шофирането.
– този трицилиндров турбо двигател с  899 см3 идва със система Stop&Start и предлага същите добри показатели като на атмосферния 1,4-литров двигател
– турбо с много ниска инерция, за ефикасност при ниски режими, 90 к.с. и 135 нм при  2 000 об/мин (90 % от въртящия момент е на разположение от 1 650 об/мин до 5 000 об/мин)   
– оптимизирана скоростна кутия с удължени предавки и разход на гориво от 4.4л/100км, съответстващи на 105г/км СО2 емисии
– с 21% по-малко консумация на гориво и СО2 емисии в сравнение с ТСе 100, който замества.

Новият дизел Energy dCi 90
Най-новото попълнение на Energy семейството е новата версия с 90 к.с. на 1.5 dCi, оборудвана със Stop&Start:
– четири цилиндров 1.5-литров  двигател с въртящ момент от 220 нм, който е на разположение от 1 750 об/мин. Това представлява увеличение с 20 нм в сравнение с настоящия dCi 85
– оптимизирана скоростна кутия с удължени предавки, която също носи знака на Renault eco2 , изразходвайки едва 3.4 литра/100км или 90g/km CO2  емисии.

dCi 90 EDC с двоен съединител
Новото Renault Clio ще предлага също така и скоростна кутия с двоен съединител EDC за двигателите dCi 90 от първото тримесечие на  2013.  С тази автоматична скоростна кутия то доставя повече удоволствие от шофирането и комфорт, съчетан с нисък разход на гориво.

Системи, създадени, за да поощряват шофирането по екологичен начин
Преди всичко новото Renault Clio  предлага на шофьорите цялостен комплект от функции, които помагат за намаляването на консумацията на гориво и вредните CO2  емисии.
– Режимът  ЕСО дава възможност на шофьора да намали разхода на гориво с до 10% с натискането само на един бутон
– Индикатор за стила на шофиране (червен, жълт или оранжев) и за смяна на предавките (GCI – Gear Changes Indicator) на бордното табло, който помага на водача да адаптира начина си на шофиране, за да намали консумацията на гориво.
– Приложението Driving eco2, което може да бъде намерено чрез Renault R-Link предлага на шофьорите пълна информация за своя стил на каране и да предприемат мерки, за да намалят изразходването на гориво и CO2 емисиите.

Новото Renault Clio: съчетание на качество и сигурност                
Произведено във Флин (Франция) и Бурса (Турция), новото Renault Clio отговаря на всички стандарти за качество на марката. Това е модел, който съчетава отлично съотношение цена / качество, без да отстъпва по нищо на по-големите и по-скъпи модели. Новото Renault Clio e създадено на В платформата на Алианса, която се отличава с комфорт, маневреност и ниски нива на шума. По отношение на сигурността, новото Renault Clio трябва да отговаря на високите стандарти, поставени от Clio III, което стана първият модел в В-сегмент с пет звезди на краш тестовете EuroNCAP.  Ето защо новото Renault Clio предлага оборудване за безопасност от най-високо ниво. Повече информация за новото Renault Clio ще бъде представена на автомобилното изложение в Париж, както и на международните тестове за журналисти през септември.

Историята на Clio – 22 години успех!
Произведено за първи път през 1990, Clio вече има зад гърба си 22 години с повече от 11,5 автомобила, продадени в повече от 115 страни. През цялото това време Clio играе главна роля не само в историята на Renault, но и на европейския пазар за малки многофункционални автомобили.  Емблематични за модела са постоянните опити да приближи сегмента до по-високия клас автомобили, предлагайки по-добро оборудване и опции. Clio е единствения автомобил, който е печелил приза „Автомобил на годината” цели два пъти.

Renault Clio – хроника:
1990: Clio излиза на пазара и печели „Автомобил на годината” през 1991
1991-1993: Представяне на спортните и високо ценени версии Clio Williams и Clio Baccara
1998: Лансиране на Clio II – първата кола в своя сегмент, която печели 4 звезди на тестовете EuroNCAP, популяризиране на отделния дисплей на радиото, климатика и навигацията с цветен екран
2000: Clio Renault Sport и Clio V6 дават допълнителна сила на спортните автомобили
2005: Дебют на Clio III – първият автомобил, който печели 5 звезди на краш тестовете EuroNCAP. Започва използването на карта „свободни ръце” на Renault.
2006: Clio III печели наградата „Автомобил на годината”
2007: Първият 1.2-литров бензинов турбо двигател в сегмента
2008: За първи път Clio се предлага и във версията Estate
2009: Представяне на системата Carminat TomTom®*, която прави навигацията достъпна за по-широк кръг от хора
2010: Clio отбелязва 20 години присъствие на пазара, с повече от 11 милиона продадени автомобила
*Carminat TomTom® Live – първата напълно интегрирана и достъпна навигационна система.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт