728 x 90

Toyota със собствен "Нюрбургринг" в Япония

Toyota със собствен "Нюрбургринг" в Япония

Тойота откри в Япония нов тестови комплекс, където занапред ще се провеждат изпитания и настройки на новите автомобили на компанията. При това самият автомобилен производител нарича трасето "собствен Нюрбургринг". Техническият център с наименованието Toyota Shimoyama се намира в град Тойота в префектура Айти на остров Хонсю. Комплексът, заемащ площ повече от 650 хектара, съдържа съоръжения

Тойота откри в Япония нов тестови комплекс, където занапред ще се провеждат изпитания и настройки на новите автомобили на компанията. При това самият автомобилен производител нарича трасето "собствен Нюрбургринг".

Техническият център с наименованието Toyota Shimoyama се намира в град Тойота в префектура Айти на остров Хонсю. Комплексът, заемащ площ повече от 650 хектара, съдържа съоръжения за научно-изследователска дейност, високоскоростни писти, както и трасе, имитиращо крайградско шосе.

Именно последното по своята схема напомня "Северната дъга на Нюргбургринг". Дължината на трасето съставлява 5.3 км с денивелация 75 метра. Големият брой виражи и завои от различен тип ще позволят на инженерите по-щателно да настройват всеки от бъдещите модели.

На церемонията по откриването Toyota докара купето Supra от последно поколение и хибрида Prius. По този начин японската макра показа, че ще продължи да залага както на "зелените" автомобили, така и на бързите спортни коли.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт