728 x 90

Франкфурт 2019: Първи електромобил от Cupra

    Новата испанска марка Cupra, която е под шапката на SEAT, планира да представи във Франкфурт първия си електромобил, при това концептуален, който ще покаже какво да очакваме от серийната версия. По-рано тази година Cupra представи и първия си самостятелен модел – Formentor – кросоувър с форми на купе, който точно отговаря на философията на марката,

    Новата испанска марка Cupra, която е под шапката на SEAT, планира да представи във Франкфурт първия си електромобил, при това концептуален, който ще покаже какво да очакваме от серийната версия.

    По-рано тази година Cupra представи и първия си самостятелен модел – Formentor – кросоувър с форми на купе, който точно отговаря на философията на марката, създадена, за да предлага по-мощни и динамични автомобили и която представлява SEAT в Световната купа за туристически автомобили (WTCR) този сезон.

    От Cupra публикуваха една снимка на новия концепт, като обяснението е, че автомобилът ще обедини „силуета на кросоувър с 4 врати с излъчването на SUV и с елегантността на спортно купе”.

    От Cupra все още не са потвърдили данните за концепта, но е ясно, че той ще бъде изграден върху платформата MEB на VW Group, която ще се използва и при електромобила на SEAT – el-Born. Много е вероятно, серийният вариант на Cupra да е просто по-екстремна версия на el-Born.

    По подобна рецепта беше създаден и Formentor, който на практика е сериозно преработена купе версия на SUV модела на SEAT – Ateca.

    SEAT отдели Cupra като самостоятелна марка миналата година и шефовете на испанския производител обясниха, че новият бранд ще играе ролята на „технологичен флагман”, включително и по отношение на електрификацията.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт