728 x 90

София 2019: Дебют за горещи италиански спортисти и индийски кросоувъри

Един от най-вълнуващите щандове на автосалона безспорно ще бъде експозицията на италианските марки Abarth, Alfa Romeo, FIAT и перлата на италианците Maserati. Посетителите ще могат да се насладят на вълнуващия спортен градски мъник Abarth 595 Competizione, който е предназначен за хората, търсещи съчетание между неподправено изпълнение и чист адреналин. Никой не може да устои на

Един от най-вълнуващите щандове на автосалона безспорно ще бъде експозицията на италианските марки Abarth, Alfa Romeo, FIAT и перлата на италианците Maserati. Посетителите ще могат да се насладят на вълнуващия спортен градски мъник Abarth 595 Competizione, който е предназначен за хората, търсещи съчетание между неподправено изпълнение и чист адреналин. Никой не може да устои на неговия звук от двигателя и изпускателната система, характерен за расов спортен автомобил. Стилният седан Alfa Romeo Giulia пленява с италиански дизайн и е способен да задоволи всяко желание и прищявка. Той предлага изключителни технологии за първокласна динамика и удоволствие от шофирането, с високи характеристики. Кросоувърът Alfa Romeo Stelvio е кръстен на едноименния планински проход в северна Италия. Този SUV има всички необходими качества на първокласния автомобил. Освен това Stelvio предизвиква несравнимата емоция при шофиране. Най-спортният модел на Alfa Romeo е двуместният роудстър 4C Spider. Той привлича погледите със същинската красота в служба на екстремната механика. Интересен факт е, че Alfa Romeo 4C е произведена в Модена и съчетава в себе си две върхови постижения – инженерните решения на Alfa и производството на Maserati.

Марката Maserati ще бъде представена с три модела – спортното купе GranTurismo, бизнес лимузината Quattroporte с 4 врати и 4 места, както и първият кросоувър Levante, който предлага върховната комбинация от представяне на пътя с офроуд способности и предоставяйки свободата да преследвате своите стремежи. На щанда на FIAT посетителите ще могат да видят обновения кросоувър 500X Cross, хечбекът Tipo и професионалния модел Fiorino Combinato, съчетаващ размерите на компактен хечбек с пространството на търговски автомобил.

Индийската марка Mahindra стъпи на българския пазар в края на 2018 година. За предстоящия автосалон в София брандът е подготвил две интересни премиери. В самото навечерие на изложението у нас пристигнаха обновените версии на градския компактен кросоувър KUV100 и на модела с повишена проходимост XUV500. И двата автомобила се появиха на българския пазар през миналата есен, а само година по-късно у нас дебютират и подобрените им версии. Обновеният градски кросоувър Mahindra KUV100 e запазил своите компактни размери и завидния си вътрешен простор, но вече е оборудван с подобрен 1,2-литров 3-цилиндров бензинов двигател с увеличена максимална мощност до 87 к.с. при 5500 об/мин. Моторът е съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия. Всъдеходът със 7 места Mahindra XUV500 е въведен на пазара от 2012 година и до момента се е наложил в световен мащаб като чистокръвен офроудър. Три години по-късно на пазара дойде второто му поколение, а сега само три месеца след официалната си премиера в Италия, у нас пристигна фейслифтът на XUV500. По-забележителни са промените в дизайна му. Автомобилът е с напълно прекроени фарове с двойна линия, хромирани елементи и дневни LED светлини.

По време на автосалона в София на щанда на китайската марка Haval ще бъдат представени новите модели кросоувъри F7X, H6, H2 Facelift и H9. Характерно за всички тях е, че са проектирани да се харесат на европейските потребители, екипирани са с богато оборудване и се задвижват от модерни бензинови и дизелови турбодвигатели. На българския пазар SUV и кросоувърите на марката Haval се предлагат на много атрактивни цени и със специални търговски условия, което ги прави изключително конкурентни на утвърдените европейски и японски брандове. За първи път ще бъде показана и марката за електрически автомобили на Great Wall Motors – ORA. От нея посетителите ще видят модерния кросоувър ORA IQ, който разполага с впечатляващ автономен пробег от 400 км при пълен заряд на батерията.

Представителят на Ford за България – компанията „Мото Пфое”, ще заложи на широка гама от модели на предстоящия „Автосалон София 2019“. На щанда на марката в Интер Експо Център ще бъдат изложени както спортни модификации, така и стандартни автомобили. Един от основните експонати е новият Ford Fiesta ST, който разчита на 1,5-литров бензинов турбомотор EcoBoost с мощност 200 к.с. Той е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия, като това осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди. Феновете на марката ще видят и новият Ford Focus ST, при който двигателят е 2,3-литров EcoBoost с мощност 280 к.с. И той е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия, като тази комбинация позволява да се достигнат 100 км/ч от място за 5,7 секунди. Няма да се мине и без спортната икона на Ford – легендарният Mustang, който ще бъде във версия GT. Под капака на този модел има V-образен мотор с 8 цилиндъра. Работният му е обем е 5,0 литра, като мощността е 450 к.с. Мощният двигател работи в съчетание с 10-степенна автоматична скоростна кутия. Сред останалите експонати на Ford ще бъдат два кросоувъра – Ford EcoSport във версия ST-Line и Ford Kuga във версия Business. Посетителите ще имат възможност да видят и хибридна версия на флагмана Mondeo, както и изцяло новата модификация на Focus – Active, отличаваща се с визия на кросоувър и увеличен просвет.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт