728 x 90

Тойота представи суперкомпактен елмобил

Тойота представи двуместен електрически автомобил с името BEV. Дължината на елмобила е само 2490 мм, широчината – 1290 мм, а височината – 1550 мм. По този начин новият автомобил се явява по-компактен, например, от smart fortwo. Технически характеристики на Toyota BEV засега не се съобщават. По предварителни данни, без презареждане машината може да премине около

Тойота представи двуместен електрически автомобил с името BEV. Дължината на елмобила е само 2490 мм, широчината – 1290 мм, а височината – 1550 мм.

По този начин новият автомобил се явява по-компактен, например, от smart fortwo. Технически характеристики на Toyota BEV засега не се съобщават.

По предварителни данни, без презареждане машината може да премине около 100 км и да развие максимална скорост 60 км/ч. В компанията считат, че такива показатели са напълно достатъчни за всекидневни комфортни пътувания в мегаполисите.

Очаква се Toyota BEV да получи две версии – стандартна и предназначена за делови пътувания. Официалната премиера ще се състои следващата седмица в рамките на Автосалон Токио 2019, като елмобилът със сигурност ще има серийна версия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт