728 x 90

Лос Анджелис 2019: Нов компактен кросоувър от КИА

    Kia разпространи официална тийзър снимка от нов компактен кросоувър, който ще има своята премиера на 20 ноември в рамките на предстоящия Автосалон Лос Анджелис 2019. Предполага се, че това ще бъде моделът Seltos за северноамериканския пазар. За пръв път Kia Seltos беше представен през юни тази година на специално мероприятие в Делхи. Джипката, разположена в

    Kia разпространи официална тийзър снимка от нов компактен кросоувър, който ще има своята премиера на 20 ноември в рамките на предстоящия Автосалон Лос Анджелис 2019. Предполага се, че това ще бъде моделът Seltos за северноамериканския пазар.

    За пръв път Kia Seltos беше представен през юни тази година на специално мероприятие в Делхи. Джипката, разположена в гамата между кросоувърите Soul и Sportage, може да се конкурира "вътрешно" с Hyundai Creta. Seltos е изграден върху модулната платформа K2, която вече се използва в фамилиите Ceed и Soul от ново поколение.

    Продажбите на Kia Seltos може да започнат още през първата половина на 2020 година. В моторната гама на кросоувъра ще влезе двулитров бензинов атмосферник за 149 к.с. и 180 Нм въртящ момент, както и 1.6-литрова "турбочетворка" за 177 "коня" и 265 Нм. Трансмисиите са седемдиапазонен "робот" с двойно сцепление и вариатор. Автомобилът ще бъде достъпен както с предно, така и с пълно задвижване.

    Още в базовата си версия автомобилът ще получи климатроник, камера за обратно виждане, задни датчици за паркиране и система за помощ при паркинг. Топ модификациите ще бъда окомплектовани с проекционен дисплей, адаптивен круиз-контрол, система за автоматично спиране при забелязване на препятствия, технология за поддържане в платното на движение и система за контрол на мъртвите зони.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт