728 x 90

CES 2020: Hyundai вади прототип на летяща кола

    Хюндай се готви да представи на януарското изложение за потребителска електроника CES 2020 в Лас Вегас проект на транспортна система от бъдещето. В частност, автомобилният производител ще покаже прототип на "персонален въздушен автомобил" PAV (Personal Electric Vehicle). Съдейки по публикуваното изображение, летящият автомобил ще представлява компактен ковертоплан – устройство с въртящи се винтови двигатели, които

    Хюндай се готви да представи на януарското изложение за потребителска електроника CES 2020 в Лас Вегас проект на транспортна система от бъдещето. В частност, автомобилният производител ще покаже прототип на "персонален въздушен автомобил" PAV (Personal Electric Vehicle).

    Съдейки по публикуваното изображение, летящият автомобил ще представлява компактен ковертоплан – устройство с въртящи се винтови двигатели, които при вертикално излитане обезпечават подемна сила, а при хоризонтален полет работят като дърпащи единици. От Hyundai отбелязват, че градският флот от въздушни таксита в бъдеще ще стане една от важните транспортни системи, която ще позволи да се намали натоварването върху пътната мрежа в мегаполисите.

    През септември тази година Хюндай обяви за създаването на подразделение, което ще се заеме с разработката на градски въздушен транспорт. Негов изпълнителен вице-президент стана Шин Джевон, който преди това се е занимавал около 30 години с авиационни изследвания в НАСА.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт