728 x 90

Женева 2020: Koenigsegg показва концепта Mission 500

През 2019 г. специална версия на хиперколата Bugatti Chiron – Super Sport 300+, постави рекорд за скорост, ускорявайки се на тестовото трасе Volkswagen в Ера-Лесин до 490,484 км/ч. И въпреки, че официално това постижение не е признато, тъй като няма премината обиколка в обратната страна, това не дава спокойствие на шведската компания Koenigsegg. Както съобщава

През 2019 г. специална версия на хиперколата Bugatti Chiron – Super Sport 300+, постави рекорд за скорост, ускорявайки се на тестовото трасе Volkswagen в Ера-Лесин до 490,484 км/ч. И въпреки, че официално това постижение не е признато, тъй като няма премината обиколка в обратната страна, това не дава спокойствие на шведската компания Koenigsegg.

Както съобщава The Supercar Blog, на автомобилното изложение в Женева ще бъде представен хиперавтомобила Koenigsegg Mission 500, с който марката възнамерява да преодолее "летвата" от 500 км/ч. Возилото ще бъде изградено, най-вероятно, върху базата на представения през миналата година хиперкар Jesko (на снимките), който ще бъде специално подготвен за рекордните опити.

Koenigsegg Jesko се задвижва с модернизиран 5,0-литров битурбо двигател V8. Ако заредите хиперколата със стандартен бензин, неговата мощност ще съставлява 1280 к.с., а ако в резервоара се налее биогориво E85, то ще се получи мощ от 1600 к.с. (постижението на Bugatti Chiron Super Sport 300+ е с мотор също за 1600 "коня"). С двигателя работи нова 9-степенна скоростна кутия Koenigsegg Light Speed без синхронизатори.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт