728 x 90

Автосалон Токио 2015: Фамозен безпилотен ван от Мерцедес (+ видео)

    На Автосалон Токуо 2015 Mercedes-Benz организира световен дебют на Mercedes-Benz Vision Tokyo. Фамозният безпилотен ван излиза пред широката публика в Япония, заедно с местната премиера на Mercedes GLE и новата генерация smart. Vision Tokyo е концептуален миниван за хората от генерация Z – родени в последните няколко години на XX век. Габаритите на дизайнерската кола

    На Автосалон Токуо 2015 Mercedes-Benz организира световен дебют на Mercedes-Benz Vision Tokyo. Фамозният безпилотен ван излиза пред широката публика в Япония, заедно с местната премиера на Mercedes GLE и новата генерация smart.

    Vision Tokyo е концептуален миниван за хората от генерация Z – родени в последните няколко години на XX век. Габаритите на дизайнерската кола за изложения са: 4803 мм дължина, 2100 мм широчина и 1600 мм височина. Прототипът е с 119 мм по-къс, със 178 мм по-широк и със 74 мм по-нисък от минивана Mercedes-Benz R-Class.

    Mercedes-Benz Vision Tokyo е окомплектован със силова установка с водородни клетки, при която в резултат на рекация между водорода и кислорода се получава електрическа енергия за елмоторите. Мощността засега е неизвестна, но е ясно, че без презареждане концептът изминава 980 км. Особено впечатление прави атрактивното визуално изпълнение на автомобила – напълно в стила на топ дизайнера на марката Гордън Вагенер.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт