728 x 90

Обновената "единица" с дебют на "Детройт 2011" (+видео)

След по-малко от месец Детройт ще бъде домакини на традиционното годишно автомобилно изложение. На 2011 NAIAS баварският автомобилен производител BMW ще направи няколко внушителни световни премиери – кабриоверсията на серия 6, най-мощната "единица" BMW 1 Series M Coupe и обновената серия 1 – Купе и Кабриолет.Изключителна ефективност и спортна радост при шофиране – това са

След по-малко от месец Детройт ще бъде домакини на традиционното годишно автомобилно изложение. На 2011 NAIAS баварският автомобилен производител BMW ще направи няколко внушителни световни премиери – кабриоверсията на серия 6, най-мощната "единица" BMW 1 Series M Coupe и обновената серия 1 – Купе и Кабриолет.
Изключителна ефективност и спортна радост при шофиране – това са отличителните черти на BMW Серия 1 Купе и BMW Серия 1 Кабриолет в сегмента на компактните премиум-автомобили. Двата триврати модела на BMW Серия 1 подчертават своето спортно-елегантно присъствие с целенасочени модификации на дизайна, оптимизирана аеродинамика и атрактивни компоненти на оборудването. Типичният за марката характер се подчертава особено ярко от динамичната, оформена по нов начин предна броня. Централният въздухозаборник под бронята е още по-впечатляващ благодарение на черната декоративна преграда. Интегрираните в бронята фарове за мъгла и новите, разположени силно встрани вертикални въздухозаборници подчертават спортното излъчване на автомобила.
По време на движение новите, вертикални отвори за въздуха в предната броня чрез целенасочено отвеждане на въздуха по специални канали към калниците създават въздушни завеси, т. нар. Air Curtains. Те служат за оформяне на въздушния поток по начин, който намалява аеродинамичното съпротивление на предните колела. Air Curtains са още един важен елемент от технологиите на BMW EfficientDynamics, който в съчетание с регенерацията на спирачната енергия, функцията Авто Старт Стоп, индикаторът за смяна на предавките, както и работещите само при нужда спомагателни агрегати служи за целенасочено намаление на разхода на гориво и нивата на вредни емисии.
Атрактивността на новото BMW Серия 1 Купе и новото BMW Серия 1 Кабриолет се увеличава и от модифицирания дизайн на фаровете и задните светлини. Фокусът върху пътя е подчертан от акцентираща бленда, в горната част на двойните фарове. L-образните задни светлини вече са особено изразителни благодарение на корпуса изцяло в червено. Неподражаемият нощен дизайн на BMW Серия 1 Купе и BMW Серия 1 Кабриолет се осигурява от ксеноновите фарове с интегрирани LED- дневни светлини отпред и LED-светлинните блокове в стоповете.
Свежи акценти се поставят и от разширения избор на външни цветове и дизайн на джантите. Цветовете Vermillion red – червен металик  и Marrakesh braun – кафяв металик още по-силно подчертават ексклузивното излъчване на BMW Серия 1 Купе и BMW Серия 1 Кабриолет. Разширен е изборът на колела – новите 17-инчови алуминиеви джанти с дизайн Streamline, както и 18-инчовите алуминиеви джанти с различен размер гуми на предния и задния мост и V-образен дизайн на спиците подчертават неподражаемите характеристики на двата модела, като единствените със задно задвижване в компактния сегмент. Дори и базовият модел BMW Серия 1 Кабриолет 118i вече се оборудва серийно с 16-инчови алуминиеви джанти с V-образни спици.
Спортно-ексклузивната атмосфера на интериора вече е още по-изразителна благодарение на новите, прецизно подбрани материали. За тази цел почти напълно е преработена и програмата от тапицерии на седалките и декоративните елементи. Новите опции по отношение на тапицериите за BMW Серия 1 Купе и BMW Серия 1 Кабриолет включват текстилната тапицерия „Network“ в цвят Magma braun и кожените варианти „Boston“ Oyster и „Boston“ Savannebeige. Другите нови опции са спортният кожен волан с лостчета за превключване на предавките, който по избор се предлага и в M спортен вариант. 
Интериорът на всички модификации на BMW Серия 1 Купе и BMW Серия 1 Кабриолет серийно се отличава с множество акценти, които още по-интензивно подчертават високото ниво на качеството. Така например блокът за управление на светлините, както и полето за настройки на климатичната инсталация са оградени от елегантни хромирани апликации. Модифициран е и изборът от интериорни лайстни и е добавен цветът алпийско бяло. По нов начин се обозначава функцията Dynamic Stability Control, която е заменена с нов символ, разпознаваем в цял свят.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт