728 x 90

Volkswagen разсекрети концепта XL1 (+видео)

На започналия автосалон в Катар VW Group извади свръхикономичен автомобил – разход в смесен цикъл 0,9 л/100 км  и 24 гр/км вредни емисии СО2 Volkswagen успя да разработи автомобил, който харчи по-малко от литър на 100 км пробег и да покаже на елмобилите, че колите с конвенциално гориво все още е рано да бъдат отписвани.

На започналия автосалон в Катар VW Group извади свръхикономичен автомобил – разход в смесен цикъл 0,9 л/100 км  и 24 гр/км вредни емисии СО2

Volkswagen успя да разработи автомобил, който харчи по-малко от литър на 100 км пробег и да покаже на елмобилите, че колите с конвенциално гориво все още е рано да бъдат отписвани. За сметка на приложените в конструкцията на прототипа Volkswagen XL1 въглеводородни детайли, автомобилът е много лек – 230 кг монокок, а коефициентът на аеродинамично съпротивление е едва 0,186. Колата е оборудвана с хибридна силова установка, съчетаваща в себе си: 48 "коня" от двуцилиндров дизел, 27 к.с. от електромотор, седемстепенна роботизирана трансмисия DSG и блок литиево-йонни батерии. По данни на производителя, само на елтяга футуристичното возило може да премине 35 км, а зареждането на акумулаторите може да стане от обикновената електрическа мрежа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт