728 x 90

Пръв поглед: Следващият пикап Chevy Colorado

Концептуалният пикап Chevrolet Colorado ще бъде показан за пръв път в Тайланд на изложението 2011 Bangkok International Auto Show. Той изразява виждането на GM за следващото поколение средноразмерни пикапи, което официално е предназначено за азиатския пазар, но от 2012 г. ще се предлага и на останалите пазари по света. Сегашният изложбен модел Chevrolet Colorado Show

Концептуалният пикап Chevrolet Colorado ще бъде показан за пръв път в Тайланд на изложението 2011 Bangkok International Auto Show. Той изразява виждането на GM за следващото поколение средноразмерни пикапи, което официално е предназначено за азиатския пазар, но от 2012 г. ще се предлага и на останалите пазари по света. Сегашният изложбен модел Chevrolet Colorado Show Truck изглежда страхотно и дори половината от този дизайн да влезе в серийня модел, то излъчването му ще впечатлява.

"Пикапите са част от същността на Chevrolet в почти цялата му 100-годишна история," отбелязва Уейн Бранън, президент и управляващ директор на Chevrolet Europe. "Colorado добавя към това уникално наследство експресивен дизайн, качествена изработка и безкомпромисни възможности." Chevrolet представя седем нови модела през юбилейната за марката 2011 година. "Ние разширяваме нашата моделна гама навлизайки в нови сегменти. Colorado би могъл да се превърне в една нова вълнуваща възможност за Chevrolet в Европа," допълва Бранън.
Концептуалният модел е оборудван с каросерия с удължена кабина, монтирана върху висока рама и задвижване на четирите 20 цолови колела с гуми за пресечен терен. 2.8 литровият турбодизелов двигател е високоефективен агрегат, който разполага с широк диапазон на въртящия момент осигуряващ отлични товарни характеристики и прикачни възможности.
"Въпреки че това все още е само студия, тя очертава визията за базовите пропорции и формите на серийната версия на следващото поколение Colorado," казва Брад Меркел, изпълнителен директор на GM Global Vehicle Line. "Той е своеобразна стилизирана версия на новия пикап, която дава яснота за съчетанието от изключителна надеждност и възможности за превоз на товари от една страна и комфортно пътуване за няколко човека от друга.

Стилистични детайли
Конструкцията на концептуалния пикап Colorado спазва изискванията за целевото й предназначение и включва стабилна носеща рама с широка каросерия, излъчваща мощ и самоувереност. В предната част известното златно лого на Chevrolet и двуелементната решетка са очертани от големи светлинни тела, които преливат към калниците, а върху капака е разположен динамично оформен отвор за въздух.
"Навсякъде по света пикапите се асоциират със здравина и изключителни възможности и именно тези качества са въплътени в студията Colorado," отбелязва Ед Уелбърн, вицепрезидент, отговорен за дизайна на GM. "Неговите динамични пропорции са проекция на почти вековните традиции на пикапите Chevrolet."
Екстериорният цвят Pepperdust Metallic е подчертан с полирани алуминиеви детайли, както и с интегрирани странични стъпала и прожекторни предни светлини с черна маска и вградени LED елементи. В задната част, светлините с LED елементи са изпълнени по цялото протежение и създават впечатляващо усещане когато са активирани.
Допълнителните детайли включват:
– Обтекаем динамичен дизайн и твърда покривна конструкция на товарната част с цвета на каросерията
– Сиви акценти в страничната част, с облицовки в долната част
– 20-цолови алуминиеви колела в цвят „разтопен метал”
– Гуми Cooper ZEON LTZ с размер 285/50R20
– Външни огледала с вградени LED мигачи

В интериора може да бъде открит и друг отличителен елемент в дизайна на Chevrolet – оформеното като двоен кокпит арматурно табло. То преминава в линията на вратите с общи, обточени линии, създаващи ефект на преливане с който се подчертава чувството за простор в Colorado. Вътрешното осветление в ледено син цвят и висококачествените двулицеви кожени тапицерии на седалките добавят чувство за качество и изисканост.
"Интериорният дизайн създава усещане за лукс и привлекателна атмосфера, съчетани с присъщия на пикапите от средния клас простор", отбелязва Уелбърн. "Вниманието към детайла и качествената изработка могат да бъдат усетени и почувствани."
Двата уреда на инструменталния панел са оформени в мотоциклетен стил и създават спортен дух.
Облицовките контрастират със светлите цветове на седалките, а акцентите от тъмно дърво и грапавите хромови повърхности са съчетани с материали с най-високо качество. В интериора са оформени няколко пространства за съхранение на предмети, включително покрита централна конзола и голяма двойна жабка.
Към всичко това се добавят двузонова климатична система с цифрово управление и последно поколение инфоразвлекателна технология. Студийният модел разполага с ергономично разположен върху арматурното табло 7-инчов LCD дисплей, който дава възможност за лесно наблюдение и интуитивен контрол на достъпа до интернет, навигацията, аудиоуредбата и телефонните функции.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт