728 x 90

Шанхай 2011: MINI от GOODWOOD

MINI предлага на любителите на удоволствието от шофирането, иновативните технологии и високото качество дори и в сегмента на компактните автомобили най-атрактивната и най-многообразна палитра от модели в света. По време на автомобилното изложение в Шанхай легендарната марка представя пред публиката не само обогатената си актуална палитра от модели, но и впечатляваща визия за бъдещето на

MINI предлага на любителите на удоволствието от шофирането, иновативните технологии и високото качество дори и в сегмента на компактните автомобили най-атрактивната и най-многообразна палитра от модели в света. По време на автомобилното изложение в Шанхай легендарната марка представя пред публиката не само обогатената си актуална палитра от модели, но и впечатляваща визия за бъдещето на градската мобилност, която интерпретира характерното за марката креативно оползотворяване на пространството по нов начин. За първи път пред взискателните клиенти на китайския пазар ще бъде представена и най-ексклузивната възможност за изживяване на типичното за MINI усещане при шофиране , вдъхновена от традициите на GOODWOOD. Луксозната модификация, както и юбилейният модел МINI Clubman Hampton, демонстрират в изключително концентриран вид, новите възможности за индивидуализиране в рамките на програмата MINI Yours, която включва ексклузивни опции за екстериорния и интериорния дизайн.
MINI INSPIRED BY GOODWOOD се отличава с висококачествена изработка и избор на  материали. Модификацията има стилно и уверено излъчване, а ексклузивният й характер се дължи на необичайно сътрудничество – специалното издание на тривратото MINI е създадено под ръководството на дизайнерския екип на Rolls-Royce Motor Cars и пренася несравнимия стил на британския производител на луксозни автомобили върху също толкова уникалния оригинал в сегмента на компактните премиум автомобили.
Изключителният уют в интериора на MINI INSPIRED BY GOODWOOD се осигурява от хармоничната концепция на цветовете, внимателно подбраните материали и прецизната ръчна изработка. Арматурното табло, включително рамките на контролния дисплей и дюзите на вентилацията, средната конзола, стелките, кожените седалки Leather Lounge, таванът, както и тапицериите на вратите, страничните панели и колоните са в ексклузивният за Rolls-Royce цвят Cornsilk. Допълнителни акценти се поставят от изработените в работилниците на Гудууд повърхности в интериора за арматурното табло и дръжките за затваряне на вратите от запазеното за Rolls-Royce дърво Walnut Burr, облечената с черна кожа Walknappa горна част на таблото, тапицериите на вратите в изпълнение Tipped Leder Cornsilk, както и както и лаковото покритие Piano Black за бутоните на мултифункционалния волан и органите за управление под централния уред. Всичко това е съчетано с тапицерия на тавана, сенниците и поставката под задното стъкло от кашмир, както и стелки от агнешка вълна с дълъг косъм също като при актуалните модели на Rolls-Royce. Впечатляващи елементи от екстериорния дизайн е лаковото покритие от разработеният от Rolls-Royce Design цвят Diamond Black metallic  и 17-инчовите алуминиеви джанти с множество спици.
MINI INSPIRED BY GOODWOOD се задвижва от 1,6-литров четирицилиндров двигател с мощност 135 кВт/ 184 к.с. с Twin Scroll турбокомпресор, директно впръскване на бензина и променливо управление на клапаните. Този задвижващ агрегат, монтиран за пръв път при новото MINI Cooper S, впечатлява със спонтанното разгръщане на мощността. В същото време това е и най-ефективният двигател в своя клас. Висококачественото серийно оборудване на MINI INSPIRED BY GOODWOOD освен това включва и ксенонови фарове, адаптивни предни светлини, Park Distance Control, автоматична климатична инсталация, бордови компютър и аудио-системата Radio MINI Visual Boost включително система от HiFi-високоговорители на Harman Kardon.
Своя дебют на азиатския пазар по време на Автомобилното изложение в Шанхай прави и концепцията MINI Rocketman. Тя демонстрира как характерното за марката креативно оползотворяване на пространството може да бъде дефинирано по нов начин чрез използването на иновативни технологии при производството на каросерията, оформлението на интериора и възможностите за забавление и информация. MINI Rocketman Concept е 3+1 местен автомобил с гъвкави възможности за организиране на пространството, 3 врати и дължина малко над 3 метра. Автомобилът отговаря на изискванията на модерна целева група, които са свързани както с радостта от шофирането, така и с отношението им към околната среда и специфичният им начин на живот в големите градове.
Иновативно оформеният интериор на MINI Rocketman Concept предлага на водача, пътника до него и на още един пътник комфортни места за седене, а при нужда предоставя още една, четвърта седалка. Освен това новаторската концепция на каросерията осигурява удобно качване в автомобила и многостранни възможности за транспортиране на багаж.
Дизайнът на каросерията на MINI Rocketman Concept е авангардна интерпретация на типичните за марката елементи. Карбоновата Spaceframe-конструкция, чиято повърхностна структура е видима както при радиаторната решетка, така и в интериора, е базата на оптимизираната по отношение на теглото каросерия. В интериора кожените тапицерии и блестящите повърхности са комбинирани с подлакътници и декоративни лайстни от пресована и структурно нагъната хартия. Концепцията за управление на MINI Rocketman Concept също е модернистична. Типичната за марката централна конзола е оборудвана с проекционна площ, която позволява триизмерно изобразяване на графики. Управлението се извършва от волана, върху който освен бутони е монтиран и Trackball. Освен това MINI Rocketman Concept разполага с подвижен елемент за управление на всички функции за комфорт и  връзка със средата извън автомобила.
Освен разширяване на моделната гама MINI продължава да обогатява многообразните възможности за индивидуално конфигуриране на автомобила. В рамките на изложението в Шанхай марката демонстрира особено атрактивна програма MINI Yours, която включва продуктови предложения създаващи практически неограничени възможности за специфициране на автомобилите MINI според индивидуалните предпочитания. Опциите за екстериора и интериора по автентичен начин отразяват традициите на марката, както и усещането за премиум-качество и креативни идеи.
MINI Yours включва и необичайни лакови покрития на каросерията, варианти на тапицериите и цветовете на интериора, стилно съчетани пакети от оборудване, както и особено атрактивни Edition модели, които ще бъдат произвеждани в лимитирани бройки.
При азиатската премиера на MINI Yours освен MINI INSPIRED BY GOODWOOD, ще бъде представен и ексклузивен модел създаден на базата на MINI Clubman. MINI Clubman Hampton се отличава с иновативна концепция на цветовете и материалите, както и с особено висококачествено оборудване, с което изразява характера на MINI Yours в още една, прецизно оформена конфигурация. Особеностите на MINI Clubman Hampton включват ново, специално разработено лаково покритие на каросерията в цвят Reef Blue, ексклузивни алуминиеви джанти и специално оформени седалки с тапицерия Leather Lounge. Кръстеното на жилищен квартал в югозападната част на Лондон MINI Clubman Hampton е връзката на марката с успешните предишни Edition-модели като MINI Parklane, MINI Checkmate и MINI Cabrio Sidewalk.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт