728 x 90

Chevrolet извади нов спортен пикап (+видео)

Поредна вариация на тема бъдещ голям пикап от Chevrolet концернът General Motors показва на автосалона в Буенос Айрес. В прототипа Chevrolet Colorado Rally Concept някои вече видяха намек за участие на американците в легендарния рали-рейд "Дакар". За пръв път концепт Chevrolet Colorado с двуврата кабина single cab GM представи на автошоуто в Банкок в началото

Поредна вариация на тема бъдещ голям пикап от Chevrolet концернът General Motors показва на автосалона в Буенос Айрес. В прототипа Chevrolet Colorado Rally Concept някои вече видяха намек за участие на американците в легендарния рали-рейд "Дакар". За пръв път концепт Chevrolet Colorado с двуврата кабина single cab GM представи на автошоуто в Банкок в началото на тази година. Спортното обозначение на новия модел може и да идва за по-ефектно представяне на версията double cab.
Chevrolet Colorado Rally Concept е получил всички присъщи на изискванията към този сегмент аксесоари – агресивни брони, интегрирани отпред и отзад лебедки, противобуксиращи устройства и пластмасови прозорци, устойчиви на механично въздействие. Освен това, пикапът е снабден с окачване, позволяващо регулиране на клирънса в диапазона от 12 см и "зъбести" гуми BF Goodrich с размер 305/60R18.
Под капака няма никакви съществени изменения. Постоянното задвижване на Chevrolet Colorado както преди се привежда в движение чрез 2,8-литров тубодизел, но мощта на силовата установка засега не се съобщава. В салона има спортни седалки, петточкови колани за безопасност и система, позволяваща да се управлява дистанционно от кабината налягането в гумите и настройката на окачването. От General Motors обещава, че и двата серийни варианта на пикапа да се появят в продажба до края на тази година. Относно участието в офроуд надпревари засега няма никакви официални коментари.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт