728 x 90

Франкфурт 2011: Opel с 4 световни премиери

    – Световен дебют за Astra GTC, Zafira Tourer и новия Combo– Изненада: чаровен експериментален модел като продължение на пионерския дух на марката Opel– Пазарна премиера: електромобилът Ampera скоро ще бъде в салоните на търговците на марката– Акценти в областта на енергийната ефективност: премиера на седем нови модела ecoFLEX Четири световни премиери на марката Opel ще

    – Световен дебют за Astra GTC, Zafira Tourer и новия Combo
    – Изненада: чаровен експериментален модел като продължение на пионерския дух на марката Opel
    – Пазарна премиера: електромобилът Ampera скоро ще бъде в салоните на търговците на марката
    – Акценти в областта на енергийната ефективност: премиера на седем нови модела ecoFLEX

    Четири световни премиери на марката Opel ще блеснат под лъчите на прожекторите на 64-тото международно автомобилно изложение във Франкфурт  на Майн (15 – 25 септември). На своя отличаващ се с изцяло нов дизайн щанд D 09 в палата 8 Opel ще представи за първи път пред публика новото компактно спортно купе Astra GTC, новия шампион по гъвкавост и практичност Zafira Tourer и следващото поколение на компактния ван Combo.
    Акцентът в пресконференцията на щанда на Opel на 13 септември в 9:45 сутринта ще бъде премиерата на експериментален модел, представящ нова интерпретация на индивидуалната мобилност. В допълнение към това, малко преди появата й при официалните представители на марката в Eвропа, Opel ще представи на изложението серийната Ampera – първият електромобил на европейския пазар, позволяващ неограничена всекидневна употреба. Под формата на своята разширена гама ecoFLEX, Opel ще демонстрира и потенциала за икономия, скрит в конвенционалните задвижващи агрегати, способни да изразходват по-малко количество гориво без компромиси по отношение на динамичните характеристики на автомобилите. Като цяло на щанда във Франкфурт ще бъдат представени общо седем новости в гамата на марката Opel.

    Astra GTC, Zafira Tourer и Combo ще се появят за първи път на голямата сцена
    Страхотният дизайн на новата Astra GTC обещава зашеметяващи динамични характеристики. Благодарение на уникалното за модела спортно предно окачване (HiPerStrut) динамичното компактно спортно купе на марката Opel е в състояние да осигури висша степен на прецизност в поведението на пътя. На първо време гамата на модела ще включва палитра от бензинови и дизелови двигатели с мощност между 88 кВт/120 к.с. и 132 кВт/180 к.с.
    Новата Zafira Tourer установява нови стандарти по отношение на гъвкавостта на обемите и качеството на атмосферата на вътрешното пространство със своята изцяло реконструирана система на седалките Flex7. “Луксозният салон на колела” демонстрира най-силните предимства и престижното качествено равнище, новаторските технологии и пластичния, динамичен дизайн на модела Insignia в сегмента на еднообемните автомобили.
    Новият Combo е новото издание на практичния товаро-пътнически модел, еднакво добре пригоден за работното всекидневие и за свободното време с членовете на семейството. Моделът ще се предлага с гама от шест двигателя – четири дизелови, един бензинов и един CNG-агрегат, използващ за гориво метан (Compressed Natural Gas). Новото поколение на компантния Combo дава възможност за избор между вътрешно пространство с пет или със седем седалки, два варианта по отношение на междуосното разстояние, както и версии на каросерията със странично остъкляване и във формата на закрит фургон.

    Eлектромобилът Ampera готов за пазарната си премиера
    Ampera е първият електромобил от европейски автомобилен производител, позволяващ неограничена мобилност от типа “където пожелаете и когато пожелаете”, който ще бъде на разположение при официалните представители на марката към края на годината. Моделът отговаря отлично на тазгодишното мото на автомобилния салон IAA – “Zukunft serienmäßig”, което свободно може да се преведе като “бъдещето е част от серийното оборудване”. Електрическата система за задвижване на Ampera с мощност 111 кВт/150 к.с. се захранва от комплект литиево-йонни акумулаторни батерии с капацитет 16 кВтч. В зависимост от стила на шофиране, вида на терена и околната температура, моделът е в състояние да осигури автономен пробег между 40 и 80 километра на изцяло електрическа тяга без отделяне на каквито и да било емисии в атмосферата – напълно достатъчно за преобладаващите в Европа разстояния при обичайно всекидневно шофиране. Благодарение на възможността за удължаване на пробега, Ampera може да измине общ пробег над 500 километра без необходимост от спиране за зареждане на резервоара на бензиновия двигател.

    Седем нови ecoFLEX предложения в гамата от Agila дo Insignia
    В рамките на изложението във Франкфурт Opel ще обяви официалния дебют на седем нови модела ecoFLEX , които се числят към най-добрите представители на съответните класове по отношение на разхода на гориво и равнището на емисиите от въглероден двуокис – Agila 1.0 (бензинов двигател, 109 г/км CO2), Meriva 1.3 CDTI (109 г/км CO2), Astra 1.7 CDTI (99 г/км CO2), Insignia 1.4 Turbo (бензинов двигател, 134 г/км CO2) и Insignia 2.0 CDTI (115 г/км CO2) – както и версиите ecoFLEX на моделите Astra GTC и Zafira Tourer, които ще отбележат своята премиера на изложението. Mного от над 60-те на брой варианта ecoFLEX в гамата на марката междувременно могат да се поръчат и с технология Start/Stop. От пролетта на 2012 година разработената от специалистите на Opel система Start/Stop ще се предлага в общо 34 комбинации от модели и двигатели на марката.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт