728 x 90

Токио 2011: BMW показва хибридната 5 серия

    BMW планира да покаже на предстоящия автосалон в Токио една световна и няколко азиатски премиери. Основният стълб в експозицията на баварците ще бъде серийната хибридна версия на седана 5 серия от ново поколение, която е получила силова установка със сумарна мощност 340 к.с. BMW 5-series ActiveHybrid е снабден с агрегат, състоящ се от редова "шесторка"

    BMW планира да покаже на предстоящия автосалон в Токио една световна и няколко азиатски премиери. Основният стълб в експозицията на баварците ще бъде серийната хибридна версия на седана 5 серия от ново поколение, която е получила силова установка със сумарна мощност 340 к.с. BMW 5-series ActiveHybrid е снабден с агрегат, състоящ се от редова "шесторка" с двоен турбонадув и 55-силен електромотор, който получава енергия от разположения в багажника комплект литиево-йонни батерии. Седанът може да се придвижва автономно само с електрическия двигател, като в този случай запасът в акумулаторите стига за ускорение до 60 км/ч и преход от около 4 км. Използвайки целият потенциал на силовата установка, хибридният седан се ускорява до 100 км/ч за 5,7 секунди. Показателите за икономичност и екологичност на BMW 5-series ActiveHybrid засега се пазят в тайна.
    Очаква се хибридното семейство на BMW да се попълни с четвърти член през февруари, когато седанът 3 серия ще получи силовата установка от ActiveHybrid 5. Освен хибридната "петорка", баварците ще покажат в Токио следващата седмица подсиления седан BMW M5, снабден с 555 к.с. V8, както и най-съвременните си новаторски екологически разработки – i3 и i8.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт