728 x 90

Женева 2012: Квартет концепти от Nissan (+видео)

Nissan готви за щанда си край Женевското езеро (8-18 март) вълнуваща експозиция. Основна част от тях са четири прототипа, които ще се присъединят към пълния набор от новаторски модели, които демонстрират силата и дълбочината на разнообразна гама на Nissan – диапазон, който помогна на компанията да запише успех в продажбите си през 2011 година. Две

Nissan готви за щанда си край Женевското езеро (8-18 март) вълнуваща експозиция. Основна част от тях са четири прототипа, които ще се присъединят към пълния набор от новаторски модели, които демонстрират силата и дълбочината на разнообразна гама на Nissan – диапазон, който помогна на компанията да запише успех в продажбите си през 2011 година. Две от концепциите на Nissan по време на Женева 2012 са световни премиери. Nissan Invitation е призван да вдъхнови следващото поколение компактен хечбек на японската компания, а другият световен дебют е все още в засекретения списък. Може да се очаква кола с електрическо задвижване, тъй като от Nissan открито обявиха разширяването на собствената гама електрически превозни средства – нещо, по което отдавна работи и партньорът им по алианс Renault.
Всъщност на щанда на Nissan вече е заявена европейската премиера на електрическия ван e-NV200, който ще демонстрира следващата стъпка на Nissan в областта на нулевите емисии – след глобално признатия пътнически автомобил LEAF, който вече се продават на големите световни пазари. За пръв път на Стария континент в Женева ще може да се види и Juke NISMO. Отделът на японската фирма за моторните спортове е горд от Juke NISMO Concept и предлага виждането в стратегията на компанията за създаване на ефективни и спортни версии на масовите модели на Нисан – модели, които гарантират удволствие от шофирането.
Йордан Луканов

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт