728 x 90

Женева 2012: Първи снимки на Bertone Nuccio

За 100-годишнината на прочутото дизайнерско ателие Bertone дизайнерът Майкъл Робинсън създаде концептуален спортен автомобил, реплика на резачките с клиновидни форми от 70-те години на миналия век. На салона в Женева феновете ще видят в лицето на Bertone Nuccio една съвременна версия на коли като Carabo Alfa Romeo, Lancia Stratos и Lamborghini Countach.Уникалният автомобил е дълъг

За 100-годишнината на прочутото дизайнерско ателие Bertone дизайнерът Майкъл Робинсън създаде концептуален спортен автомобил, реплика на резачките с клиновидни форми от 70-те години на миналия век. На салона в Женева феновете ще видят в лицето на Bertone Nuccio една съвременна версия на коли като Carabo Alfa Romeo, Lancia Stratos и Lamborghini Countach.
Уникалният автомобил е дълъг 4,8 метра, 1,95 метра широк и има само 1,22 метра височина. Предните и задни светлини са поставени хоризонтално, като са използвани светодиодни лампички. Всички основни органи за управление са разположени на приборния панел, а измервателните уреди са аналогови. Камерата за задно виждане е свързана с 26-инчов екран, поставен зад седалките. Този екран играе ролята и на задно стъкло. Bertone Nuccio използва 4,3-литров V8 двигател с 480 к.с.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт