728 x 90

Женева 2012: Nissan ще прави конкурент на Golf в Англия

Конкурент на автомобил като VW Golf и Honda Civic показва за първи път на салона в Женева Nissan. Моделът Invitation ще се сглобява в Англия, за което японската компания вече е отделила близо 200 млн.долара. Британското правителство подкрепя инвестицията в Съндърланд с 9,3 милиона. Nissan представя на атрактивния си щанд и бъдещият наследник на популярния

Конкурент на автомобил като VW Golf и Honda Civic показва за първи път на салона в Женева Nissan. Моделът Invitation ще се сглобява в Англия, за което японската компания вече е отделила близо 200 млн.долара. Британското правителство подкрепя инвестицията в Съндърланд с 9,3 милиона.
Nissan представя на атрактивния си щанд и бъдещият наследник на популярния си джип X-Trail. Концепцията Hi-Cross е с далеч по-плавни линии на купето и се различава от суровия си предшественик. Наследникът на кросоувъра по-скоро ще придобие "паркетен" характер, след като ще има и модификация със задвижване само на предните колела. Новият модел ще се предлага както с пет, така и със седем места.
Европейска премиера прави и концептуалният електрически миниван e-NV200. Универсалността на Nissan e-NV200 Concept позволява върху неговата база да се произвеждат не само пътнически версии, но и товарни – тип "баничарки". На клиентите си електрическият ван предлага просторен салон, нулеви емисии СО2 и сравнително ниска цена. Силовата установка е взаимствана от електрическия хечбек Nissan LEAF, като Nissan e-NV200 Concept получава електрически двигател с мощност80 кВт (107 к.с.) и 280 Нм максимален въртящ момент. Захранването идва от литиево-йонен акумулаторен блок, съставен от 48 компактни модула. Чрез едностепенна скоростна кутия моторът привежда в движение предната ос, а с това и петместния миниван.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт