728 x 90

Новото Bugatti: Най-скъпото и бързо кабрио в света (+видео)

На салона в Женева представителите на Bugatti официално обявиха, че новата им супер машина Grand Sport Vitesse носи две световни титли – за най-бърз кабриолет в света и за най-скъпо серийно кабрио на планетата.  Grand Sport Vitesse  е плод на любовта между два други скъпарски модела на компанията – кабриолета Grand Sport и роудстъра Super

На салона в Женева представителите на Bugatti официално обявиха, че новата им супер машина Grand Sport Vitesse носи две световни титли – за най-бърз кабриолет в света и за най-скъпо серийно кабрио на планетата.  Grand Sport Vitesse  е плод на любовта между два други скъпарски модела на компанията – кабриолета Grand Sport и роудстъра Super Sport. Именно ДНК-то на тези две коли тече в жилите на този супер автомобил.
Машината е направена на базата на Veyron Grand Sport. Дълга е 4462 мм, широка – 1998, висока – 1190, а колесната база е цели 2710 мм. Автомобилът разполага с ново адаптирано към по-голямата мощ шаси, четири турбини и нов интеркулер.
Grand Sport Vitesse разполага с 8-литров 16-цилиндров двигател от спецверсията Super Sport,  който развива 1200 к.с. при 6000 оборота в минута. Агрегатът работи заедно със 7-степенна роботозирана трансмисия DSG с двойно сцепление.
Станаха известни и следните технически характеристики на това кабрио. То ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 2,6 секунди, а от 0 до 200 км/ч за 7,1 секунди, до 300 км/ч – за 16 сек. Максималната скорост на хипер колата е 410 км/ч. В града разхода на бензин на това бугати е 37 литра на 100 км, а по магистрала той пада двойно – на 14,9 литра на 100 км. При смесен цикъл цифрите също са по-умерени: 23,1 л/100 км.
Автомобилът също така разполага с три варинта на настройване на окачването – от стандартно до пистово. Standart е предназначен за задръствания в градовете и при него максималната скорост е едва 180 км/ч. Ако стрелката надвиши тези цифри, автоматично окачването преминава в режим Handling, чиято специалност са магистралите и пистите. След това идва и Top Speed, който се включва само при движение над екстремната скорост от 375 км/ч. От Bugatti не съобщават колко ще струва новия им роудстър, но специалиситте предполагат, че цената ще удари космическите 2,5 милиона евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт