728 x 90

Ню Йорк 2012: Изненадата DeLorean DMC-12 влиза в серия

    Анонсираният за първи път през октомври миналата година изцяло електрически DeLorean DMC-12, реплика на знаменитото купе от миналото, изненадващо се присъедини към експонатите на автомобилния салон в Ню Йорк. Президентът на Delorean Motor Company Стивън Уайн дори заяви, че присъствието на компанията на изложението е изненада и за самия него, след като до преди няколко

    Анонсираният за първи път през октомври миналата година изцяло електрически DeLorean DMC-12, реплика на знаменитото купе от миналото, изненадващо се присъедини към експонатите на автомобилния салон в Ню Йорк. Президентът на Delorean Motor Company Стивън Уайн дори заяви, че присъствието на компанията на изложението е изненада и за самия него, след като до преди няколко седмици тази възможност е била отхвърлена. Освен това Уайн направи и важен анонс – със сигурност концептуалният електрически автомобил ще влезе в серийно производство в началото на 2013 година. Към момента фирмата разполага с един единствен екземпляр от модела, чиято цел е да демонстрира задвижващата технология. 
    В Ню Йорк бе дадена и повече яснота около възможностите на автомобила – в сегашната си версия той достига скорост от 100 км/час за 4,9 секунди, но в серийния вид това ще става за около 6 секунди. Максималната скорост е 201 км/час, а пробегът с едно зареждане възлиза на приблизително 160 километра. В момента возилото използва електромотор с прав ток, но за масовата реализация той ще бъде заменен с променливо-токов поради по-добрите възможности за зареждане и използване на спирачната енергия. Производството на електрическия спортен автомобил ще се извършва в Хюстън, като важна роля в процеса ще играе и фирмата Epic EV. DeLorean DMC-12 ще се продава от средата на следващата година на цени от 95 000 долара.
    Ангел Сергеев

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт