728 x 90

Пекин 2012: Лукс по китайски с Hongqi L7 и H7

Освен на множество чуждестранни производители на автомобили, стремящи се да пробият на азиатския пазар, ежегодният автосалон в Пекин дава поле за изява и на конкурентни местни компании, каквато е луксозната Hongqi. Тази година фирмата представи два експоната – шикозният шоукар L7 и готовият за производство седан H7. Благодарение на наскоро обявения нов 5-годишен план за

Освен на множество чуждестранни производители на автомобили, стремящи се да пробият на азиатския пазар, ежегодният автосалон в Пекин дава поле за изява и на конкурентни местни компании, каквато е луксозната Hongqi. Тази година фирмата представи два експоната – шикозният шоукар L7 и готовият за производство седан H7. Благодарение на наскоро обявения нов 5-годишен план за инвестиция от страна на майчината компания First Automobile Works (FAW) на стойност 1,67 милиарда долара, Hongqi е хвърлил сериозни ресурси за развойна дейност.
Без съмнение по-любопитен е L7, който чрез дизайна си прави препратки към ретро-китайските лимузини от Втората световна война. Все още няма данни за задвижващия агрегат, но по всяка вероятност това е V12 бензинов мотор, какъвто бе монтиран и в предшественика HQD от 2005 година. На този етап не се очаква машината да влезе в производство.
H7 от своя страна е пълноразмерен седан, базиран на продаващия се и в момента в Китай Toyota Crown. Возилото се явява отговор на дебютиралите в страната дълги версии на BMW 5-Series, Audi A6 и Mercedes-Benz E-Class. Под капака ще работи 2,0-литров турбо мотор, две V6-предложения и евентуална хибридна система.
Ангел Сергеев

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт