728 x 90

Ford представи новата си лекотоварна гама

След дебюта на обновения Fiesta и новите Mondeo, EcoSport и Edge, Ford представи и пълната си лекотоварна и товаро-пътническа гама по време на изложението Go Further в Амстердам. Тя е представена от моделите Tourneo Connect (която ще се продава в Северна Америка като Transit Connect Wagon) и глобалните Transit и Transit Connect. Първото пътническо возило

След дебюта на обновения Fiesta и новите Mondeo, EcoSport и Edge, Ford представи и пълната си лекотоварна и товаро-пътническа гама по време на изложението Go Further в Амстердам. Тя е представена от моделите Tourneo Connect (която ще се продава в Северна Америка като Transit Connect Wagon) и глобалните Transit и Transit Connect. Първото пътническо возило ще влезе в продажба още от началото на следващата година, като ще се предлага във версии с пет и седем места. Двигателната гама за тях ще бъде обявена скоро. Предвижда се и т.нар. Tourneo Custom, който ще има места за осем или девет пътника. По-големият Transit ще е достъпен с предно, задно или двойно задвижване, като за Европа моторизацията ще идва от последно поколение 2,2-литров TDCi дизелов двигател.

Ангел Сергеев

 

Още по темата:

Ford показва изцяло новите глобални лекотоварни автомобили Transit и Transit Connect на събитието „Go Further“

• Ford разкрива новото си поколение лекотоварни автомобили Transit, разработени на изцяло нова платформа за продажба в Европа, САЩ и други пазари по света
• Здрав, функционален и професионален, новият Transit внася нови нива на възможности и гъвкавост на пазара на средните лекотоварни автомобили; той заменя по-тежкия 2-тонен Transit в Европа и на други пазари по света, както и E-серията в САЩ
• Стилният нов Ford Transit Connect е с отлично поведение при разнообразни товарни способности, стабилност и икономичност, демонстрирайки най-добрите в сегмента експлоатационни разходи

АМСТЕРДАМ, 6 септември 2012 – На днешното си събитие „Go Further” Ford разкрива новото поколение лекотоварни автомобили Transit от световна класа.
Разработени в Европа съгласно глобалната продуктова стратегия „One Ford”, Transit и Transit Connect ще се продават в Европа, Северна Америка и на други пазари по света, с продуктова гама според нуждите на клиентите в съответния регион.
„Тези нови продукти ще носят повече, ще вършат повече работа, ще издържат повече и ще струват на клиентите ни по-малко при експлоатация – точно както е харакерно за Ford Transit през последните 47 години,“ сподели Барб Самарджич, Вицепрезидент продуктово развитие, Ford-Европа. „Безпрецедентната премиера на 2 изцяло нови модела Transit ще разшири лидерството на Ford в обслужването на клиентите на лекотоварни автомобили по света.“
Въвеждането на новото поколение модели Transit и Transit Connect е важна крачка в ангажимента на Ford за цялостното обновяване гамата лекотоварни автомобили за Европа до края на 2013 г.
Базирайки се на най-новата глобална платформа, двата модела подчертават подхода на Ford да осигурява революционно поколение водещи в класа лекотоварни автомобили, които посрещат нуждите на клиентите по пазарите по света.
Новата гама се базира на почти 50-годишен опит в създаването на пазарни лидери в лекотоварния сегмент и е проектирана в Центъра за върхови постижения при лекотоварните авомобили на Ford в Европа, използвайки глобалните ресурси за разработване на продукти.
Изцяло новият Ford Transit замества по-тежкия 2-тонен Transit в Европа и на други пазари по света и ще замени популярната гама автомобили от Е-серията на Ford в Северна Америка. Здрав, функционален и професионален, новият Transit внася непознати досега нива на възможности и гъвкавост на пазара на средните лекотоварни автомобили.
Предлагайки широка гама от каросерии и двигатели, с множество бази, височина на покрива и версии на шасито, новият и по-способен Transit е пригоден към нуждите на ключовите пазари по света.
За Европа пълната гама от каросерии и двигатели на Transit, с предно, задно или задвижване на всички колела ще се предлага с най-новия 2.2-литров дизелов Duratorq TDCi двигател.
В Северна Америка клиентите могат да избират между два бензинови двигателя – доказаният 3.5-литров EcoBoost V6 и друг V6 агрегат – или мощния дизелов вариант, като всеки от тях е със задно предаване. Налични са различни варианти на височина на покрива, включително уникален нов нисък покрив, както и множество варианти на база, избор от стандартни и „heavy-duty” шаси кабини. Североамериканските товарни автомобили Transit ще се произвеждат в Канзас Сити, съвместно с Ford F-150.
Стилният нов Ford Transit Connect ще внесе нови стандарти в сегмента под 1 тон като възможности за превоз на товар, експлоатационни разходи и надеждност.
Наличен във варианти с къса и дълга база, новият Transit Connect ще предлага на клиентите в Европа и Северна Америка най-гъвкавото и функционално възможно товарно пространство в сегмента, с множество иновативни решения, подобряващи всекидневната производителност.
Transit Connect се характеризира с последните технологии за ниски СО2 емисии и е с най-добрата в класа икономичност на всички ключови пазари. В Европа гамата двигатели ще включва високоефективни дизелови и бензинови агрегати с по-малък работен обем, докато в САЩ ще се предлага гама от бензинови двигатели.
Новият модел се характеризира със стилно купе с дизайн и качество като на лек автомобил и предлага последните технологии на Ford в интериора и в помощ на водача.
Марката Transit е изградила легендарно име за здравина и стабилност и новите глобални модели са проектирани да продължат тази традиция. Новите Transit и Transit Connect са били подложени на ултра строгите тестове и стандарти за издръжливост на лекотоварни автомобили на Ford, покривайки милиони мили тежки тестове в лаборатории, на тестови полигони и автопаркове на компании.
„Новите глобални модели на Ford Transit ще са напълно подходящи за поставените им цели,“ заяви Наир. „Това са най-силните, най-способните и най-ефективните лекотоварни автомобили, които някога сме правили – това е началото на нова глава от успешната история на Transit.”
Доставките на изцяло новите Transit и Transit Connect в Европа ще започнат до края на 2013 г.
Продажбите на новите Transit и Transit Connect в Северна Америка са планирани за четвъртото тримесечие на 2013 г.
Двата нови глобални модела се присъединяват към Transit Custom в обновената гама на Ford за лекотоварни автомобили в Европа. Прицелвайки се в пазара на 1-тонни автомобили, новият Transit Custom вече се продава в Европа. Той няма да бъде представен на пазара в Северна Америка засега, но по-късно – на определени други пазари по света.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт