728 x 90

КИА Моторс България на Автомосалон Пловдив 2012

КИА Моторс България ще се представи на АВТОМОБИЛЕН САЛОН ПЛОВДИВ 2012 г. с общо 6 експоната. На изложбена площ от 176 м2, находяща се пред палата 3 в „Международен панаир – Пловдив”, марката ще демонстрира моделите cee’d 1,6D 16V CRDi LX 6MT 5D, OPTIMA 1,7D 16V CRDi TX 6AT 4D, RIO 1,4 16V CVVT EX

КИА Моторс България ще се представи на АВТОМОБИЛЕН САЛОН ПЛОВДИВ 2012 г. с общо 6 експоната. На изложбена площ от 176 м2, находяща се пред палата 3 в „Международен панаир – Пловдив”, марката ще демонстрира моделите cee’d 1,6D 16V CRDi LX 6MT 5D, OPTIMA 1,7D 16V CRDi TX 6AT 4D, RIO 1,4 16V CVVT EX 6MT 5D, SORENTO 2,2D 16V CRDi 4WD EX 6AT 5D 7seat 4×4, SPORTAGE 2,0D 16V CRDi HPE 4WD TX 6AT 5D 4×4 и cee’d_sw 1,6 CRDi HPE LX.
Само седмица преди европейския си представяне на автосалона в Париж, второ поколение КИА сийд комби ще бъде премиерно показан пред българска аудитория в Пловдив. Проектиран, конструиран и произведен в Европа, ексклузивно предназначен само за европейския пазар, новият сийд е с усъвършенствана визия, нови технологии и по-добро управление от неговия предшественик. Новият сийд е създаден на базата на успеха на оригиналния модел, което за пореден път ще позиционира марката сред водещите автомобилни производители в Европа. Подобно на второ поколение сийд хечбек, лансиран по-рано тази година на българския пазар, изцяло новият сийд комби е модерен, иновативен с висококачествени интериорни материали и богато серийно оборудване. КИА сийд комби се предлага с двигатели и скоростни кутии като 5-вратата версия, но с по-голяма вместимост на багажното отделение и увеличено интериорно пространство за оптимална практичност и удобство на пътниците в автомобила. С изцяло нови покрив, странични панели и задни врати сийд комби е със 195 мм по-дълъг (до 4 505 мм) и 15 мм по-висок (до 1 485 мм), докато междуосевото разстояние от 2 650 мм е едно от най-дългите в С-сегмента. Отделението за багаж е с 39% по-обемно от това на сийд хечбек (528 л в сравнение с 380 л) и 25% повече при свалени до равен под задни седалки (1 642 л в сравнение с 1 318 л). 
Посетителите на Автосалона в Пловдив ще имат възможност да разгледат и базовата 5-врата версия на модела сийд с 1.6-литров дизелов двигател, мощност от 128 к.с., 6-степенна механична скоростна кутия и среден разход на гориво от едва 4.1 л/100 км. При допълнително оборудване с технология EcoDynamics консумацията на гориво достига ниво от 3.7 л/100 км и ниво на вредни емисии 97 г/км. В оборудването са включени регулируем по височина и дълбочина волан, iPod, Aux и USB входове, аудио система с 6 тонколони и управление от волана, борд компютър и др. Всеки модел сийд серийно се предлага с 6 въздушни възглавници, ESC, ABS, асистент за потегляне по наклон HAC (Hillstart Assist Control), VSM (Vehicle Stability Management) система за цялостно управление стабилността на автомобила., ESS (Emergency Stop Signal) система, която спомага предотвратяването на произшествия чрез допълнителен светлинен сигнал при внезапно спиране.
Актуален акцент за марката е и моделът Рио –  комбинация от европейски финес, корейски привкус и звучно латинско име, които за кратко го превърнаха в най-търсения модел на марката на българския пазар. Експонатът на Пловдивския панаир ще бъде оборудван с 1.4-литров бензинов двигател със системата Dual Continuously Variable Valve Timing (DCVVT), която отваря и затваря всмукателните и изпускателните клапани, като времето за отваряне и затваряне е съобразено с конкретната обстановка и натоварване на двигателя за постигане на конкурентна консумация на гориво. Най-мощният двигател на Рио генериращ 109 к.с. ускорява до 100 км/ч за 11.5 сек и развива максимална скорост от 183 км/ч. Стандартно Рио се предлага с 6 въздушни възглавници, VSM (Vehicle Stability Management), ESC, асистент за потегляне по наклон HAC (Hillstart Assist Control) и ESS (Emergency Stop Signal).
Във връзка с предстоящото изложението КИА Моторс България ще предостави на своите клиенти и специални оферти при покупка на избрания от тях автомобил. Желаещите да закупят сийд хечбек, сийд комби, Спортидж, Венга или Оптима могат да се възползват от 7% отстъпка. За Соренто КИА Моторс България ще предложи 10% отстъпка от базовите цени за всички модификации. Клиентите за сийд фейслифт ще могат да се възползват от 17% отстъпка само за налични автомобили. Във връзка с юбилейната си 2012 г. КИА Моторс България предлага 10 годишна гаранция за всички модели на марката. Клиентите на корейския бранд могат да се възползват и от специална лизингова услуга – КИА Финанс, която гарантира сигурност чрез фиксирана лихва от 7.9% за до 5 г. периода на изплащане.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт