728 x 90

Премиера за Icona Vulcano на Автосалон Шанхай 2013

Италианците от Icona разпространиха първата официална рисунка на Icona Vulcano. Новият супер автомобил ще бъде показан на автомобилното изложение Shanghai Auto Show следващия април. Амбициозното спортно возило Icona Vulcano, изградено в Италия и измислено в Шанхай, oбединява различни умения и опит на италианската традиция. Суперколата е разработена чрез сътрудничество с французина Самуел Шуфар, дизайн директор

Италианците от Icona разпространиха първата официална рисунка на Icona Vulcano. Новият супер автомобил ще бъде показан на автомобилното изложение Shanghai Auto Show следващия април. Амбициозното спортно возило Icona Vulcano, изградено в Италия и измислено в Шанхай, oбединява различни умения и опит на италианската традиция. Суперколата е разработена чрез сътрудничество с французина Самуел Шуфар, дизайн директор на студио Icona в Италия и китайския отдел ICONA Shanghai.
Задвижващата система е дело на добре познатия Клаудио Ломбарди, бивш технически директор на задвижваният във Ферари и създател на много автомобили – световни шампиони. Силовата установка на Icona Vulcano – двуместен автомобил с две врати, включва преден V12 двигател, който се разгръща до 900 конски сили чрез майсторска комбинация от двигател с вътрешно горене и електромотори. Максималната скорост ще бъде около 350 км/ч, а ускорението от място до 200 км/ч ще става в рамките на десет секунди.
Компанията ICONA Shanghai е основана в началото на 2010 г. с цел да обедини най-доброто от европейския дизайн, опита в проектирането, моделирането и създаването на прототипи в автомобилния сектор в полза на своите клиенти в Китай и цяла Азия. Създаден в отговор на нарастващото търсене от страна на китайския автомобилен сектор за проекти, които трябва да се извършват в близост до тяхното местонахождение, ICONA Шанхай е уникална сред европейските дизайнерски студия. Целият екип на ICONA Шанхай – и не само търговския офис, е базиран постоянно в Китай в сърцето на квартал Пудонг в Шанхай. Чрез интегрираното партньорство с лидерите в сектора Tecnocad Progetti и Cecomp, намиращи се в Торино (Италия), ICONA Shanghai предлага пълна инженерингова подкрепа за интегриране на стиловите възможности от ранния етап на разработка и предлага дизайн модел за сложни прототипи.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт